luni, 8 iunie 2009

DESPRE FALSII ELITISTI SI IFOSELE LOR

Mare sarbatoare este astazi si mare sarbatoare a fost si ieri, cand au avut loc alegerile. Cei care au castigat ar putea spune ca peste ei a pogorat Sfantul Duh. Dar peste cei care au votat de 2 ori sau peste cei care au tot pus stampile, cine a pogorat? Este pacatul lor, dar cel mai mare pacat, cred eu , ca l-au savarsit falsii elitisti, unii dintre ei formatori de opinii, care au indemnat oamenii sa nu mearga la vot. Acum, se da bine daca nu mergi la vot, adica daca spui ca nu ai pe cine vota, daca esti suparat pe toata lumea, de la parlamentari la opinca. Dar TU cetatean al acestei tari, care te situezi undeva intre parlamentar si opinca, ce faci? Va spun eu ce faci: te dai elitist si te lauzi , in cercul de prieteni sau pe unde apuci, ca n-ai votat. Bravo, este treaba ta dar nu mai fi carcotas si indura tot ce se intampla in aceasta lume, a noastra sau a lor, a marilor lumii. Oricum, imi veti zice, "cu votul meu sau fara el, a iesit tot cine a trebuit".
Dragi cetateni onesti, eu vreau sa va imaginati o discutie intre parlamentarii europeni tete a tete intre Becali si Macovei sau intre Vadim si Eba, prima avand ca subiect coruptia, a doua credinta.
Dar sa revenim la falsii elitisti, care ne-au indemnat sa nu mergem la vot. Ei sunt aceasi care ne-au indemnat acum cativa ani sa votam ca personalitate a mileniului 2 pe Carol I, pentru ca nu a existat un roman, care sa merite aceasta recunoastere. Noroc ca au votat si basarabenii si a iesit Stefan cel Mare. Falsii elitisti cred ca se da, de asemenea, bine, daca esti monarhist. Republica este pentru plebe, monarhia este pentru nobilime. Care nobilime? Cu ce argumente il sustineau falsii elitisti pe CarolI? Unul era ca a devenit ortodox si ca a invatat limba romana, nementionand faptul ca il obliga Constitutia. Alt argument a fost ca a infaptuit independenta, ca si cum aceasta n-ar fi fost declarata in Parlament de catre Kogalniceanu si obtinuta, pe campul de lupta de catre romani. Doar nu s-a luptat singur, la Sud de Dunare, cu Osman Pasa? Ce au uitat elitistii sa spuna: ca regele nu era de acord ca regina Elisabeta sa fie inconjurata de oameni de cultura romani, ca de exemplu George Cosbuc, ca regina sa poarte costum national romanesc, ca Maria Sa s-a opus amenajarii unei camere romanesti la Peles, ca a murit, in urma unui atac de apoplexie facut ca urmare a refuzului politicienilor romani, de a intra in razboi alaturi de Puterile Centrale, ca Majestatea Sa, care a trecut la ortodoxism, in mod abuziv a inchis Manastirea Bisericani (ctitorie al lui Bogdan cel Orb), pe care a transformat-o in Penitenciar, iar dupa aceea in Sanatoriu, mutand Penitenciarul, in alt monument, Manastirea Pangarati ( ctitorie al lui Alexandru Lapusneanu), ca a adus un arhitect francez pentru reabilitarea unor monumente deosebite din Romania, pe care le-a transformat sau le-au daramat si le-a reconstruit din temelii, inspirandu-se din arhitectura traditionala. Daca nu s-a priceput sa le consolideze, de ce l-a chemat? Putea sa darame si sa reconstruiasca si arhitectii romani. Deci, arhitectul francez Andre Lecomte du Nouy a intervenit pe Manastirea Argesului, pe care Paul de Alep o numea in sec. 17 "una dintre minunile Lumii", a intervenit pe turla si frescele interioare ale Bisericii Trei Ierarhi din Iasi, pe Biserica Domneasca Sfantul Dumitru din Craiova si a daramat si a reconstruit Biserica Domneasca Sfantul Nicolae din Iasi si Mitropolia din Targoviste.
Pentru toate aceste merite, falsii elitisti sustineau ca singura persoana care merita sa fie socotita personalitatea romanilor pentru mileniul 2 este regele CarolI. Noroc ca tara asta nu este formata numai din falsi elitisti!
Sa auzim de bine,
Earnest

2 comentarii:

Dana Scumpu spunea...

mi se pare la fel de nociv continutul acestui articol ca si ceea ce a declansat scrierea lui: sa fiu bine inteleasa: a-l denigra pe Carol I e la fel de rau cu a-i duce pe Becali si Vadim in Parlamentul European ... sau a-l blama pe Stefan cel Mare ... cit despre indemnuri: cu siguranta nu din cauza lor nu s-au dus romanii nostri la alegeri ... Mai cercetati!

Vali spunea...

Nici eu nu m-am dus la vot , ca si colegii mei nu ne-a influentat nici dracu`,ci felul de a fi a politicianului roman; nu cred ca o sa mai votez vreodata chiar daca acest lucru va deveni penal.
Foarte interesant articolul referitor la Carol si cred ca trebuie sa spunem lucrurilor pe nume... asa ca ...felicitari pt postare :)