marți, 20 octombrie 2009

ROMANIA PUSA LA ZID



Ma hotarasem sa nu mai scriu absolut nimic din ce se intampla in tara, ci sa va incant cu tot ce este frumos la noi si sa va amintesc de personalitaţi care au fost uitate si care au facut si au lasat ceva in istoria si cultura noastra. Dar vremurile si mai ales oamenii nu ma lasa. Nu pot si nu putem trai in turnul nostru de fildes!
Ce ma nemultumeste acum? Faptul ca tara mea este pusa la zid de persoane care ar trebui sa stea la ei acasa, decat sa apara pe ecrane si sa ne otraveasca sufletele. De exemplu, deunazi, Badea, un complexat (de ce este complexat?- de cum arata; l-ati vazut vreodata? Este mic, cracanat si verzuliu la fata, insa el comenteaza tot timpul fizicul altora), vorbea cu atata ura despre tara lui, îndemna pe oameni sa nu mearga la vot. Era nemultumit de tot ce misca in tara asta! Nu pot sa spun ca in multe privinte nu are dreptate, dar are prea multa ura si ranchiuna.Era revoltat odata ca face prea mult de la Sinaia la Bucuresti, pentru ca nu avem autostrazi. Eu ma intreb, cate accidente vor fi pe autostrazi? Aglomeratie este si pe autostrazile europene si se sta la coada destul de mult la barierele de taxare. Lumea mai circula si cu trenul in weekend. Imaginati-va, ce s-ar întampla intr- o seara de vineri in Londra, cand doar 1% dintre londonezi ar pleca cu masinile. La noi toti circula cu masina si daca se poate, fiecare membru al familiei cu propria masina! În alta zi, Bendeac le dadea dreptate italienilor, care s-au saturat de hotii, violatorii de romani. Dar romanilor, cine le da dreptate cand pedofilii englezi le batjocoresc copiii, cand militarii americani le omoara artistii, cand companiile straine, care ne-au cumparat societatile comerciale, le inchid sau isi bat joc de munca muncitorilor, platindu-i la limita de existenţă? Intr-o dimineata, spunea Monica Anghel ca o ascultatoare ar fi zis ca mai bine ne-ar conduce un presedinte german si un guvern german, ca asa ne-ar fi si noua bine. Dar eu va intreb,dragi cititori onesti, resursele noastre petroliere, de gaz si cele electrice nu au fost cumparate de straini?Avem oare prestari de servicii mai bune? Din contra, mai rele, mai scumpe. La noi nu respecta regulile pe care le respecta la ei. Si atunci, de ce ne punem singuri la zid si de ce vrem sa fim sclavi la noi in tara? Pentru ca ne este lene sa mergem la vot sau ca ne lasam manipulati de toti demagogii?
Nu suntem nici mai buni si nici mai rai decat altii, doar mai dezorientati si mai inconsecventi. Ne place sa ne balacim in barfe si mahalagisme, ne bucuram cand cineva mai destept si mai bun decat noi este acuzat de lucruri pe care nu le-a facut, numai pentru ca este incomod si constituie un pericol pentru mediocri. Uitati-va cum circula pe internet informatii mincinoase despre Iohannis, referitoare la vanzarea de copii pentru organe, dar nimeni nu ne informeaza despre domnul Croitoru si recomandarea falsa de la Carlo Ponti pe care o vantura in timpul guvernarii Nastase, prin ministere, despre faptul ca trebuia sa dai spaga lui Pogea ca sa poti cumpara marmura, ca tiparirea bacnotelor de plastic este mai costisitoare de 10 ori decat cele de hartie, dar se face la firma fiicei lui Magureanu si multe alte informatii despre persoane, care deocamdata nu sunt incomode pentru alte persoane.
Pe curand,
Earnest

Un comentariu:

Cineva spunea...

Care vot?
Sa alegi intre cine si ce?

Sa fim seriosi, nu exista alternative politice.

De 20 ani le-am incercat pe toate si de fiecare data lucrurile stau EXACT la fel sau mai rau.

Absenteismul in masa la vot ar fi singura forma de protest (pasnic) posibil la ora actuala.

Iar etapa imediat urmatoare ar fi probabil linsarea turistilor electorali si a celor care incearca sa acopere tot mai evidentul absenteism la vot, ceea ce arata ca oamenii au inceput sa se trezeasca cat de cat.

In rest, perfect adevarat.