luni, 17 iunie 2013

PARFUMUL CARE TI SE POTRIVESTE (V). PARFUMUL ZODIEI RAC

  Stimati domni, soti sau iubiti ai femeii Rac, stiti mai bine decat mine, ce inseamna o astfel de femeie: buna la locul de munca, buna gospodina si mama, familista, convinsa ca poate aduce fericirea in familie, o Mutter Courage contemporana.
  Asa ca va sfatuiesc, sa o convingeti de ziua ei sa le lase pe toate balta si sa o duceti intr-un club sau intr-un restaurant, nu inainte de a-i darui, unul dintre parfumurile care i se potrivesc si pe care niciodata nu l-a incercat, pentru ca ea are alte gusturi. Va asigur ca ii merg foarte bine, urmatoarele parfumuri:
 Y pe care  Yves Saint Laurent l-a creat in anul 1964, la 2 ani dupa ce isi deschisese propria casa de moda, fiind primul sau parfum si cel mai durabil.Este un parfum stupefiant, imbinand mirosuri din diferite zone geografice: trandafirul bulgaresc cu iasomia provansala, muschiul de padure cu caprifoiul, narcisa cu zambila, peste care se lasa o boare de ylang-ylang de Madagascar si pulpa de piersica, completata cu caldura aurie a ambrei. Imi veti spune ca acest parfum merge doar la haine create de Yves Saint Laureant, dar eu va spun ca parfumul merge la orice haine elegante, avand  culorile rosu, gri si auriu, trecand peste orice granite intre sezoane si temperaturi.
    Fidji pe care Guy Laroche l-a creat in anul 1966, inspirat fiind de o calatorie in insulele Pacificului. Se spune ca este cel mai atragator, prietenos si incantator parfum, simtand in el mirosuri de iris florentin, garoafa frantuzeasca, tuberoza egipteana, ylang-ylang, floare de portocal marocana, paciuli malaiez, peste care se remarca santalul, gardenia, cedrul, moscul, floarea de ghimbir, fructele de mango si gava. Acest conglomerat de miresme se potriveste primavara si vara, la haine cat mai sumare, adica decoltate si scurte,. Asadar, este un parfum pentru tinere domnisoare.
     Boucheron pe care celebrul creator de bijuterii Boucheron l-a realizat, dupa lungi incercari, ca un parfum tare, plin de siguranta de sine, pe care unii il considera sic si rafinat, atragand mereu atentia. In acest parfum predomina mirosul de fructe mandarina, portocal, caisa, peste care adie ylang-ylang, narcisa, tuberoza, flarea de portocal. Acestui parfum i se potrivesc haine bine croite din materiale fine, cu accesorii ( chiar daca nu ii apartin lui Boucheron, ele trebuie sa fie din aur, avand ca pietre topazul si chihlimbarul. Acest parfum se poarta in orice anotimp si in orice moment al zilei
     Dupa cum observati, doamne si domnisoare Rac, in niciunul din parfumurile care vi se potrivesc nu lipseste ylag-ylangul. Asa ca puteti sa va alegeti si alte parfumuri, dar sa contina si ylang-ylang si eu va propun, ca dupa ce va adormiti bebelusii ,sa va tineti sotul langa dumneavoastra cu o boare de Romeo de la Romeo Gigli. Veti avea o noapte de vis!
Pe curand,
Earnest

Niciun comentariu: