sâmbătă, 10 august 2013

PARFUMUL CARE TI SE POTRIVESTE (VI).PARFUMURILE ZODIEI LEU

Panthere de la Cartier
    "Leoaica", ca orice femeie, s-a adaptat civilizatiei. S-a deprins cu legea "junglei asfaltului" si stie sa se pregateasca pentru ocazii. Isi ascute ghearele, isi piaptana coama ( pe care nu o prea are) si isi compune o aparenta civilizata. E o doamna de societate: isi alege cu grija hainele, accesoriile si parfumurile. Leoaicele sunt atotstiutoarele zodiacului. De aceea, creatorii Lauder, Cartier si Patou le-au creat parfumuri, special pentru ele.  Le recomand Leoaicelor si le recomand partenerilor si prietenilor lor, urmatoarele parfumuri:
 KNOWING de la Lauder. Se spune ca acest parfum a fost creat de Evelyne Lauder, inspirata fiind de mirosul de pittosporum pe care l-a simtit pe o terasa din Cap d/ Antibes, unde isi petrecea vacanta cu domnul Lauder. Intoarsa la New York, a adaugat florilor de pittosporum alte miresme provensale, cum ar fi tuberoza, trandafirul, iasomia, lacramioara, floarea de portocal, galbeneaua, amestecandu-le cu miresme orientale de ylang-ylang, licheni, ambra, paciuli, cuisoare, dafin, pepene galben, vanilie. Se spune ca acest parfum este creat pentru "femei de milioane" de pe Brodway, gen Bette Davis, Lauren Bacalli, femei inteligente, demne, capabile sa farmece pe oricine, care isi cunosc puterea de seductie.. Este un parfum care se potriveste in toate anotimpurile, atat in casa cat si la reuniunile elegante cu invitati inteligenti si spirituali, Nu se recomanda Leoaicelor tinere. Prefera rochii simple, elegante, fara zorzoane, din jerse de matase, satin, tafta, organdi, catifea, piele de antilopa in culori subtile cum ar fi galben-vanilie, tabac, roz-piersica, verde-lichen, bleu-fumuriu, rosu-rubin.
PANTHERE de la Cartier este al doilea parfum creat de Casa de bijuterii Cartier si si-a legat numele de emblema casei: pantera care se odihneste. Parfumul este intocmai ca pantera: nu sare la atac, ci se strecoara pe furis, imprastiind miresme de floare de portocal, tuberoza, iasomie, iris, mandarina de Tanger, paciuli, lemn de santal, muschi de padure, ambra cenusie, rasina de opoponax si revarsari de vanilie. Se apropie de culori de aur, rubin, topaz si de tot ce are licariri de bronz si de sange. Rochiile trebuie sa fie fosnitoare, fara zorzoane. Este un parfum pentru o femeie care porneste la atac, foarte calculata si eleganta, care nu a depasit varsta de 50 de ani.
SUBLIME de la Patou. Dupa moartea marelui creator, familia Patou a mai creat doua parfumuri:1000 si Sublime. Acesta din urma, a fost creat pe vremea cand piata era asaltata de parfumuri agresive, stridente si o cucereste prin subtilitate si veselie. Este de fapt, reinvierea unui parfum mai vechi ai Casei Patou, numit "Colony". Este un amestec de fructe citrice cu flori: mandarine si portocale de Sicilia cu ylang-ylang, lacramioare, trandafiri, iasomie, lemn de santal, muschi de padure, peste care vine o nota vanjoasa de vanilie. Se potriveste la haine in tonuri de galben, oranj, la dineuri intinse, reuniuni sofisticate, muzee, concerte, unde imbracati rochii simple si elegante, din materiale specifice fiecarui sezon.
   Dragele mele doamne Leoaice, ati observat si dumneavoastra ca toate parfumurile care vi se potrivesc au o nota persistenta de vanilie. De aceea, va recomand orice parfum care miroase a vanilie si in situatia in care nu aveti un astfel de parfum, luati din bucatarie o fiola de esenta de vanilie si va dati pe la urechi, pe la incheieturile mainilor si imbracate in culorile pielei dumneavoastra, ale leoaicei, croite simplu si elegant, porniti la atac. Succes!
Pe curand,
 Earnest

Niciun comentariu: