joi, 23 ianuarie 2014

ASTEPT VREMEA CAND IN TARA MEA...

... toti oamenii ar respecta legile si regulamentele si nu vor  mai actiona, dupa bunul lor plac, in interesul lor, sfidandu-ne prin avantajele materiale, pe care le obtin pe aceasta cale.
... se va aplica principiul taylorist "omul potrivit la locul potrivit", cand competenta, experienta vor fi criteriile de baza, dupa care cetateanul onest va fi promovat si pus in functie.
...  impostorii, falsii eliteisti si unii autointitulati comentatori politici ar sta cuminti la ei acasa, in fata televizorului, scutindu-ne de prezenta lor penibila.
... nu ar mai fi generatii de sacrificiu, pentru ca eu am aflat de mic, ca bunicii si parintii mei au fost generatii de sacrificiu, apoi am simtit pe pielea mea ca si eu apartin unei generatii de sacrificiu si acum constat ca si copiii mei apartin unei generatii de sacrificiu.
... nu voi mai vedea cladiri noi sau proaspat renovate "impodobite" cu graffiti nepermise de proprietarii cladirii, nu vor mai fi distruse bancile din parcuri, nu vor mai fi furate florile din spatiile verzi, nu vor mai fi aruncate ambalajele, mucurile de tigara, pe langa banci, trotuare, spatii verzi, cand nu voi mai calca pe o flegma scuipata de un marlan, in locurile publice, cand voi putea parca linistit masina, stiind ca nu o voi gasi zgaraiata sau busita.
... toti indivizii, care nu pastreaza curatenia, ordinea publica, vor fi pusi sa munceasca in folosul obstei, sa vada si ei cum este atunci cand muncesti fara spor.
... w.c-urile publice nu vor mai fi distruse, capacele de la gurile de canal, sinele de cale ferate, senzorii de pe sosele nu vor mai fi furati, salile de asteptare din gari si autogari vor fi dotate, curate, asa cum erau odata, foaierele si garderobele teatrelor  se vor reinventa.
... toti pradalnicii taietori de paduri vor fi prinsi si pedepsiti.
... fiecare isi va face treaba, inclusiv cei care ne guverneaza sau ne reprezinta, cei care vegheaza la siguranta noastra, cei care fac dreptatete vor judeca pe fapte dovedite.
... limba romana si istoria vor capata valoare de patrimoniu si astfel, prima nu ar mai fi stalcita si a doua nu ar mai fi rescrisa la schimbarea regimurilor.
.... formatorii de opinii ar sti ca Barladul este oras, nu sat, avioanele stau in hangar, nu in hambar, perimetrul se masoara in metri, nu in metrii patrati, Dejul este oras in judetul Cluj, nu este judet, cand dansii nu ne vor  mai invrajbi unii impotriva altora doar pentru a avea subiecte de dezbatut si audienta.crescuta.
... toti doctorii, profesorii, preotii vor constientiza ca meseriile lor sunt foarte grele si cer har, iar harul nu poate fi cumparat, ci dat de Dumnezeu si daca nu-l au, sa-si schimbe profesia, caci altfel nenorocesc trupuri, distrug minti si suflete.
... toti oamenii vor fi responsabili si vor intelege ca a fi bun cetatean, inseamna a avea constiinta si atitudini  civice si numai asa pot contribui la progresul acestei tari, pe care, cu buna stiinta, in nepasarea noastra, o distrugem si o dam pe mana celor care platesc mai mult.
Pe curand,
Earnest

2 comentarii:

Vlad spunea...

Eu astept vremea cand in tara mea, Presedintele nu va mai fi in opozitie cu Poporul, chiar daca Elena Udrea vrea sa fie asa.

Tepii Ariciului spunea...

Eu astept vremea cand in tara mea, fiecare isi va vedea de treaba lui, cand toti oamenii ar putea si ar vrea sa munceasca, dupa priceperea lor, cand toti oamenii si-ar iubi tara si nu ar pleca in strainatate ca sa slujeasca pe la porti straine, pentru ca aici li se vor recunoaste valoarea. Astept vremea, cand cei mai mari corupti n-ar mai avea posibilitatea sa strige "jos coruptii" si hotii n-ar mai putea striga"prinde hotul", pentru ca ei, toti, vor fi acolo unde le este locul.