joi, 30 ianuarie 2014

AU TRECUT 100 DE ANI...

Câțiva cercetători ai Bibliei, analizând şi calculând,  au ajuns la concluzia că în anul 1914 s-a instaurat  Regatul Ceresc, prin înscăunarea în Cer a Domnului Iisus. Aşa cum a prezis Iisus, ‘prezenţa’ sa ca Rege Ceresc urma să fie marcată de evenimente mondiale dramatice, precum războaie, foamete, cutremure şi epidemii (Matei 24:3-8Luca 21:11).Odată cu înscaunarea lui, Satan şi îngerii care l-au urmat şi cărora li s-au permis să rămână în Cer, au fost acum aruncaţi pe Pământ. Urmărind evenimentele care au marcat anul 1914, putem constata că profeţia s-a împlinit. Astfel, anul 1914 începe cu un cutremur de pământ, într-o ţară care nu era creştină şi anume,  cutremurele de pământ au început în Japonia pe 10 ianuarie 1914 ( vulcanul Sakurajima din insula sudică Kyushu), iar frecvența lor și puterea lor a crescut în următoarele zile, ceea ce determinat evacuarea pe 11 ianuarie a unui număr de 22.000 locuitori.Pe data de 12 ianuarie ,vulcanul a început să emită gaze vulcanice, iar  coloana de erupție s-a ridicat in atmosfera la 10 km şi au fost semnalate căderi de material piroclastic, iar pe o distanţă de 20 km. în orice direcție, depunându-se  un strat de cenușa de 1 m grosime. Datorită cutremurelor de mare amploare au fost evacuați  locuitori din Kagoshima. Erupția vulcanica nu a făcut victime direct, doar 35 de persoane au murit datorită prăbușirii unei clădiri în urma unui cutremur. Pe 13 ianuarie, un cutremur violent a marcat o altă mare erupție, iar lava a ieșit la suprafața pe ambele flancuri, scurgându-se așa timp de 20 de zile. După aceste zile, scurgerea de lava a continuat sa curgă doar pe un singur flanc, pe cel vestic. In luna iulie, încep cutremurele şi în România, având loc 2 cutremure în această lună şi 2 în luna august, între 5,7 şi 5,4 grade pe scara Richter. Marea catastrofă, care va schimba ordinea mondială, se declanşează odată cu izbucnirea la 28 iulie a Primului Război Mondial, după o lună de la asasinarea la Sarajevo a prinţului moştenitor al Imperiului Austro-Ungar, Franz Ferdinand ( în acest război au murit 14.386.000 de oameni, au fost răniţi 18.388.000 de oameni şi au fost daţi dispăruţi 13.629.000 de oameni). Sfârşitul războilului va determina împărţirea lumii în două sisteme: comunist şi capitalist, care va duce la o mare prigoană, în primul sistem, împotriva tuturor celor care aveau o religie. De asemenea, cu izbucnirea războiului, după o perioadă de încetare a epidemiilor, acestea s-au declanşat. Febra tifoidă şi tifosul exantematic vor secera mii de vieţi. A fost şi foamete mare. În România, cea mai mare foamete a fost în Ţara Haţegului. Sfârşitul războiului, în loc să aducă pace, a determinat declanşarea primei crize economice mondiale, a aţâţat orgoliile revizioniştilor şi revanşardiştilor, a dus la apariţia unor ideologii şoviniste, a favorizat asasinarea pacifiştilor ( de fapt primul asasinat împotriva unui pacifist a avut loc în anul 1914, când a fost ucis Jean Jaurès, co-fondator al ziarului l'Humanité).
Fără să fiu fanatic, mă întreb, oare din anul 1914 până în prezent nu s-au petrecut mai multe rele decât s-au petrecut timp de 2000 de ani? Nu a fost an să nu fie vreun război, care nu se aseamănă cu războaiele antice sau medievale. Nicicând omenirea nu a fost mai divizată, mai lacomă, mai imorală, mai egoistă, mai belicoasa, mai intrigantă ca acum, când Răul este mai puternic decât Binele! Şi atunci, de ce nu aş da crezare acelora care susţin că Satan şi ai lui se află printre noi?
Eu vă doresc numai bine!
Pe curând,

Earnest

2 comentarii:

Anonim spunea...

SATAN E PRINTRE NOI SI IN NOI DINTRU INCEPUTURI!

Anonim spunea...

Daca e in noi, il putem scoate. Problema este ca nu stim, cand este langa noi. Si ce ne facem, cand el se afla la "Varf" sau chiar in Biserica.