marți, 4 noiembrie 2014

UN ZIARIST ȘI UN POLITICIAN AU JIGNIT POPORUL ROMÂN

  Și aceste alegeri prezidențiale i-au învrăjbit pe români. Nu au existat dezbateri la nivel înalt, dar ele au existat între vecini în fața blocului sau între prieteni, rude la o cafea sau la un pahar de vin, la cârciuma din sat unde există întotdeauna un Nea Tache ( un Mitică din berăriile de altădată), care le știe pe toate și  au existat, mai ales, pe Internet. Am citit mesaje ciudate, scrisori defăimătoare despre un candidat sau altul, care m-au lăsat indiferent, dar m-au revoltat afirmațiile unui jurnalist- Ion Cristoiu- și ale unui politician- Marian Petrache.
Ion Cristoiu
  Primul, Ion Cristoiu ( despre el am mai scris pe acest blog în "Despre Cristoiu"), a spus că domnul K.V. Johannis spune adevărul pentru că e neamț, iar domnul V.V.Ponta minte, pentru că este român ( domnule Cristoiu, care ne amintiți mereu că sunteți absolventul unei facultăți de filosofie, nu-i judecați pe români, după dumneavoastră!). Trebuie să vă amintesc -dumneavoastră care știți istorie- de câte ori au mințit nemții în istorie și câte tratate au încălcat?. Eu nu știu ca românii să fi fost atât de mincinoși, să fi  încălcat tratate încât să provoace războaie mondiale! De ce jigniți acest popor, pentru a-l flata pe candidatul Johannis?
 Cât îl privește pe domnul Johannis, acesta a declarat că, dacă ar fi votat toți românii din diasporă, el îi rupea pe ceilalți ( îmi amintesc de expresia Prezidentului care a spus acum 5 ani "I-am ciuruit!" și a dovedit apoi timp de 5 ani că ne-a ciuruit), Urmând logica filosofului jurnalist Cristoiu, domnul Johannis- cel care nu minte pentru că este neamț-, dacă va câștiga alegerile, ne va rupe! Ce faceți, domnule Cristoiu, îi tăiați șansa neamțului, de a câștiga alegerile?
Marian Petrache
Al doilea, Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov, liberal de vază care s-a contopit cu Blaga, democrat popular de vază și el, a afirmat că toți cei care l-au votat pe Johannis au cultură politică, iar ceilalți nu au cultură politică, adică sunt niște neinstruiți. Având în vedere că românii din Transilvania l-au susținut pe Johannis mai mult decât ceilalți români, înseamnă că majoritatea moldovenilor, muntenilor, oltenilor, dobrogenilor nu au cultură politică. Uite așa îi învrăjbiți pe români, domnule Petrache! Moldovenii și muntenii vor spune că ei au cultură politică, pentru că au conștiință și demnitate națională, pentru că au dovedit de-a lungul istoriei că știu să-și apere patria, nu s-au lăsat supuși de alte popoare. Mai mult, ei au trecut de atâtea ori munții și i-au aparat pe frații lor, i-au eliberat de două ori, le-au tipărit cărți în limba română ca să nu-și uite limba, le-au ridicat biserici ca să nu-și părăsească religia! Ce-ar fi ca moldovenii și muntenii să spună despre cei pe care dumneavoastră îi înzestrați cu cultură politică, că moștenesc gena umilinței și a inferiorității, pentru că au stat sute de ani sub stăpânire străină! Ce aveți domnule Petrache cu acest popor, de doriți atât de mult să-l învrăjbiți?
Eu, cetățean onest, vă spun vouă, domnilor Cristoiu și Petrache, să vă fie rușine!
Pe curând,
Earnest

2 comentarii:

Tepii Ariciului spunea...

Domnul Johannis nu a precizat in ce fel ne va "rupe". Sper ca nu cu roata. cum l-au rupt austriecii (si ei de origine germana ca si sasii), pe revolutionarul HOREA. Nu am nimic cu Johannis, dar nu inteleg cum romanii nu vad ca este insotit mereu de cei care au dus tara asta de rapa. Cred ei ca, ajuns
Predesinte Johannis, acesta se va debarasa de cei care l-au sustinut? Sau cred romanii din diaspora, ca Johannis ne va face sa traim ca in Germania? Oamenii buni, nu Predesintele elaboreaza programe, iar noi vom trai ca in Germania atunci cand vom dori sa traim ca in Germania, cand vom munci asa cum muncesc romanii acolo, nu cum muncesc acaca, cand vom respecta legile, cand nu vom fi carcotasi si cand nu ne va mai interesa capra vecinului!

Profesorul spunea...

Ma doare faptul ca tinerii sunt atat de usor de manipulat, pentru ca sunt atat de putin instruiti. Majoritatea provin din randul celor ai caror parinti muncesc in strainatae si singurul lor ideal e sa ajunga si ei sa munceasca acolo, dupa ce obtin o meserie, aiaci in Romania. Invata doar pentru diploma aceea, s-o ia cu 6 si atat. Nu stiu nimic din geografie, istorie, economie. Daca le spun unul dintre prieteni ca Ponta este comunist, ei asa cred, pentru ca nu stiu care este deosebirea intre comunism si social-democratie. Ma intreb, a cui este vina? A lor sau a sistemului in sine, care a facut tot posibilul ca scoala sa fie pe ultima lista a prioritatilor nationale, desi este trecuta in lege ca prioritate! S-a dorit educarea unei generatii debusolate, care sa fie usor de manipulat.