joi, 16 august 2018

PREGĂTIREA CENTENARULUI MARII UNIRI (XI). UN NOU CONCEPT FILOSOFICO-IDEOLOGIC

    Aniversarea Marii Uniri este percepută diferit, chiar și de intelectualitatea română. Ce este unitatea culturală a românilor, ce reprezintă unirea românilor între frontierele dintotdeauna în teritoriul unde au trăit de milenii, românii și strămoșii lor ? Nimic, pe lângă unirea românilor în noua ideologie sau în conceptul filosofic ,,MUIE”!.
,,Marele filosof” Liiceanu, în sfârșit, după ani de trudă pe altarul Sohiei și-a creat curentul filosofic, care poate deveni ideologie sau religie, ca multe alte curente filosofice. Istoria ne arată că taoismul și confucianismul, marile religii ale Chinei, își au originile în filosofia lui Lao Tse și a lui Kong Fu Zi, după cum și ideologiile fasciste și socialiste își găsesc originile în ideile filosofilor Nietzsche, Houston Stewart Chamberlain, Hobbes, J.J. Rousseau.
    În ,,eseul” său argumentativ al viitoarei filosofii-ideologii, Liiceanu ne explică cum ,,MUIE” este un ,, symbolon” ce ar putea uni pe toți românii. Ce era un ,,symbolon” ( devenit la romani ,,symbolum”) la inițiații greci, în diferite mistere ale religiilor în care se inițiaseră? Un semn de recunoaștere. Inițiații spărgeu o tăbliță de lut, fiecare luându-și o piesă, cu care se prezentau la următoarea întâlnire, ca semn de recunoaștere, refăcând tăblița ( un fel de puzzle contemporan). ,,Marele filosof” vrea ca ,,MUIE” să fie semnul de recunoaștere a inițiaților în filosofia- ideologie a sa, care să fie pe strungurile muncitorilor, pe pereții școlilor și universităților, pe clădiri, pe plăcuțe etc., nu numai ca un symbolon, ci ca un semn al unității în acest crez. Cred că ,,filosofului „i s-a urcat la cap sperma" , care i-a ocupat cavitatea craniană, înghițându-i în totalitate creierul!. Rușine să-i fie lui și tuturor celor care-l aplaudă, în frunte cu Oreste și Rareș Bogdan ( ultimul, vărsând lacrimi, pentru că sociologa Mungiu i-a numit -pe adepții conceptului filosofic al lui Liiceanu- ,,lumpen”, adică haimana, în limba germană, folosit de ideologii secolui al XIX-lea, pentru a defini clasa de jos a proletariatului) ! Felicitări scriitorului Cărtărescu ( care nu-mi era deloc drag), care a declarat public că nu va adera la această nouă filosofie-ideologie!
    Dacă la început, m-am arătat sceptic că acest nou concept va prinde, pe parcurs am constatat că a prins chiar profund la poporul tânăr și matur, care l-a preluat nu numai la mitinguri, ci și pe terenurile de tenis, pe chipul lui Decebal la Cazane, iar jurnalista Andra Miron crede că „Muie PSD trebuie afişat pe toate străzile, pe când Claudiu Popa  îl poartă în piept în timpul emisiunii. Însuși  Președintele tării, și Președintele PNL au făcut din el un mesaj politic, devenind subiect de dezbatere la Consiliul Național al PNL, cât și la posturile TV, unele combătând noul curent filosofico-ideologic, altele, promovându-l. Părintele Constantin Necula mai speră că acest concept este un accident lingvistic și îndeamnă poporul român să revină în matca sa, a moralității creștine!
Oare în ce țară trăim? Se va uni tot poporul român, inițiat în noul concept, la 1 Decembrie, în ,,MUIE"?
Pe curând,
Earnest


4 comentarii:

Anonim spunea...

Conceptul ,,MUIE PSD" a fost ideologia ,,revolutionarilor" din Piata Victoriei. Am privit cu foarte multa atentie atacul ,,revolutionarilor". Era ca un asediu: atacau, se retrageau, dupa care se regrupau.S-au folosit de cei din diaspora, care au plecat la casele lor, cand au vazut ca au fost folositi. Sa nu-mu spuna mie ca cei care au ramas, nu stiau ce se va intampla. Au venit special cu copiii lor, cu invalizi, sperand ca Jandarmeria ii va lasa in pace. Daca Jandarmeria a anuntat din timpa sa nu vina participantii insotiti de copii ca s-ar putea sa fie violente ( pentru ca asa au anuntat ,,revolutionarii" pe facebook), daca au anuntat , in timpul manifestatiei, ca urmeaza sa foloseasca gaze lacrimogene, tunrile cu apa, de ce au venit cu copiii sau de ce au ramas si au participat la asediu?
Sunt sigur ca tocmai ,, revolutionarii" au folosit gaze toxice, nu Jandarmeria care are in dotare numai ceea ce este permis. Acum fac plangeri peste plangeri si au ajuns cu plangerile si la ONU. Sa le fie rusine, celor care-i manipuleaza pe cei naivi si celor care se lasa, cu buna stiinta, manipulati! N-au identitate nationala si s-au lasat vanduti. Mercenari ai antiromanismului si ai antiortodoxismului!In An Centenar, contribuie la dezbinarea poporului roman, impreuna cu conducatorul lor iubit, care nu simte deloc romaneste!

Carmen spunea...

Eu îmi pun o întrebare: ce căutau cei din diaspora cu steagurile Italiei, Angliei, Franței, Olandei etc. Erau autorizați din partea țărilor respective, ca reprezentanți ale lor, ca susținători pentru răsturnarea guvernului care le-a mărit pensiile părinților lor, care le dau gratuit studențiilor bilete pe tren, care le asigură grădinițe, școli, facultăți, masterate, doctorate gratuit, care le dă posibilitatea tinerilor, țăranilor să înceapă o afacere? Ce mai vor? S-au învățat să strige Ciuma Roșie , Hoții. Într-adevăr, doar Ciuma Roșie dă gratuități, pentru că cea Neagră pune taxe peste taxe,taie salarii și pensii, face parcuri prin sate sau pârtii de schi unde nu ajunge nimeni, concesionează străinilor, pe nimic resursele, le permite austriecilor să ne taie pădurile. Sunt nemulțumiți de Legea exploatării gazelor din Marea Neagră , care este cât de cât și în avantajul nostru, ceea ce i-a nemulțumit pe cei care ne iau nu numai resursele materiale, ci și cele umane, gata școlite?

Profesorul spunea...

L-am v[zut deunăzi pe medicul agresat de jandarmi, care la manifestație purta mănuși și împărțea pumni jandarmilor. Figura lui este a unui om rău și nu cred că a în practicarea meseriei de medic, adat vreodată semne de compasiune.
Oare ce a apucat-o pe doamna Andronescu? O au și pe ea cu ceva , în afara dosarului Microdoft?Îm oare rău pentru dânsa: cred că a ajuns la epuizare psihică: și-a schimbat până și expresia feței.

Țepii Ariciului spunea...

Am vrut să mă abțin de la comentarii, dar constat că mitingul din 10 august, care ba a fost, ba nu a fost autorizat, ne ocupă toată ziua și că vulgaritatea este ridicată la rang de mesaj politic.Se fac scenarii, de tot felul. L-am auzit aseară pe Cristoiu, cum descria un scenariu de ănlăturarea Guvernului, unde Ecaterina Andronescu ar fi ,,iepurașul " scos din pălărie. Văd astăzi, cum comisia parlamentară face dintr-un om, care a decedat datorită bolilor multiple, o victimă a Jandarmeriei. Isterie generală! Probabil, și alții ca mine se întreabă, ce căuta un om bolnav, care avea tensiune destul de mare și care fizicul său ne arată că nu era deloc sănătos, la un miting, despre care se spunea că va fi violent? Mă întreb, de asemenea, cine a determinat-o pe soția defunctului să-și schimbe declarația? Ieri, spunea că soțul ei era bolnav, iar astăzi ne spune că era sănătos tun! Oare nu știe, că spitalele, doctorul de familie au în baza lor de date, fișele medicale ale pacienților? Cine a sfătuit-o să-și schimbe declarația? Unde-i este conștiința sa? Vrea despăgubiri de la statul român? Dacă era o soție iubitoare, îl convingea pe soțul ei să rămână acasă, pentru binele său și să mitingească în orașelul de baștină, nu să plece pe căldura cea mare la București, când știa că are tensiunea arterială destul de ridicată.
Oare, când în această țară se vor respecta legile șiinstituțiile și când vor înțelege niște indivizi că anarhia nu este democrație, ci dictatură!