duminică, 12 mai 2019

DESPRE SUMMIT, MITINGURI, ATITUDINI

Mitingul PSD la Galați
"Conflictele politice din România au fost reluate, joi, întrucât președintele țării a criticat unii politicieni pentru ,,atacarea instituțiilor europene" si pentru subminarea poziției țării în Uniunea Europeană" (Associated Press, preluat de News 1130).

    Am avut parte și de un Summit U.E. informal la Sibiu. România, prin Guvern, a asigurat protecție liderilor europeni din U.E. , a finanțat acest summit, iar Președintele i-a hrănit într-un muzeu și a criticat Guvernul. Liderii europeni au elaborat un Decalog ( de la cele 10 porunci dictate de către Dumnezeu lui Moise și scrise  în Biblie: Exodul 20:1-17, s-au găsit diferiți indivizi să scrie câte un decalog; mai bine l-ar respecta pe cel dat de Dumnezeu și toți oamenii de pe această planetă ar trăi mai bine, în pace și armonie) și s-au pozat -,, fotografia de Familei" ( eu aș renunța la această sintagmă- nu la fotografie, care e document istoric-pentru că este specifică mafioților). Nu are rost să mai comentez dorința Președintelui de a fi singur la Summit, fără Premier, pentru că așa au vrut mușchii săi, explicându-ne care sunt regulile. Însă, nu pot să trec cu vederea faptul că la asemenea eveniment s-a apucat (la întâlnirea cu popularii) să critice Guvernul. Un singur adevăr a spus: România nu este un stat de drept, pentru că sunt unele persoane, care sunt deasupra legii, omițând să spună că persoana care se află în fruntea acestora este el însuși, pentru că: nu respectă Constituția, nu dă statului român banii pe care i-a luat drept chirie pe un imobil pe care l-a obținut prin fals ( conform concluziilor instanței judecătorești), că participă la ședințele unui singur partid politic și la campania electorală a acestuia etc.
   Mitingurile din campania electorală pentru alegerile parlamentare europene au declanșat o mare furie făță de PSD, din partea haștagiștilor. Nu știu cu ce-i deranjează, pentru că cei care vor candida pentru europarlamentare nu fac altceva decât arată alegătorilor ce vor face ei la Bruxelles. Adică: vor reprezenta România de pe pozițiile unui stat mare ( al șaptelea din U.E.), vor cere să fie tratați de pe poziții egale, vor impune respect, ca reprezentanți ai unei națiuni demne, nu vor trăda interesele României. De ce îi deranjează pe haștagiști toate acestea, de ce se manifestă ca niște zombi isterizați sau  ca niște drogați?. Probabil au alte interese sau susțin interesele celor care-i plătesc. Lozinci ca ,,ciuma roșie", ,,hoții" au devenit singura lor variantă de soluții la europarlamentare , cum singura soluție a PNL este ,,bâta". Am ascultat cu foarte multă atenție discursurile tuturor. Nu am înțeles ce vor face aleșii liberali la U.E., pentru că l-am auzit pe Orban vorbind doar despre Dragnea, care nu candidează, pe Președinte despre statul de drept, pe care el nu-l respectă, despre abuzuri, pe care el le înfăptuiește. Un fariseu politic autentic!
Cât despre atitudini, ce să spun? Poporul, adică alegătorii stau și privesc la tot circul. Formatorii de opinii, în majoritate vânduți, manipulează cu nerușinare.
Mă întreb: de ce atâta înverșunare? Dacă vrei să câștigi încrederea poporului, solicitându-i votul, spune ce vei face pentru țara ta, acolo, la Bruxelles, nu ataca adversarul politic, căci nu te duci la război! Atâta doresc: să priviți atitudinea și să ascultați discursul a doi candidați ziariști: Rareș Bogdan și Carmen Avram. El seamănă ură și îndeamnă la violență, ea seamănă iubire și arată respect față de alegătorul care-i va da votul ,pentru că ea știe că acesta este darul alegătorului pentru care îi va rămâne datoare!
Pe curând,
Earnest

2 comentarii:

Crina spunea...

Am fost la miting, la Iași.Multă vulgaritate la #Rezist. Și m-am întrebat: Cum ar arăta această țară condusă de astfel de oameni?De vreo doi ani, ies în stradă cu cătușe fluturând, cu lozinci vulgare sau violente, instigă la ură și violență, dar niciodată nu i-am văzut că vin cu o idee, cu o propunere constructivă.Apoi, i-am văzut la TV, la Galați, așezându-se pe stradă, blocând trecerea mașinilor. Oare sunt întregi la minte? Este un articol în Codul Penal, care consideră infracțiune, acțiunea de a împiedica desfășurarea unui miting autorizat. Atunci, de ce nu-i penalizează nimeni, ca să se potolească odată?

Anonim spunea...

Cu ,,îngrijorare" am aflat că Rareș Bogdan s-a îmbolnăvit! I-o fi ieșit ura din el și organismul nu se adaptează la noua situație și așteaptă ca aceasta să reintre în locașul ei. Sau poate a făcut amigdalită de câte țipete a scos pe gură ori l-ar fi deocheat cineva, dintre ai lui, uimit de cele spuse și a uitat să facă semnul crucii. ca să piară Satana! Dumnezeu să-i dea sănătate mintală și fizică, căci are mare nevoie!