duminică, 23 februarie 2020

NESTEMATELE ȘI LEGENDELE LOR (VIII).FLUORINA NESTEMATA ZODIEI PEȘTI

Fluorina, China

   Fluorina  se găsește și în România.  Ea nu a fost o piatră a zeilor, așa cum au fost alte nestemate despre care am scris pe acest blog, dar a fost folosită în ritualuri religioase, datorită efectelor sale energetice și tămăduitoare. Depozite mari de fluorină se află în SUA, Argentina, Columbia,Rusia, China, Mongolia,  Coreea, Pakistan, Cehia, Italia, Franța,Norvegia, Spania , Elveâia, Germania, Marea Britanie
Azurit

 FLUORINA (CaF2)
Numele: provine din latinescul „fluere” care înseamna a curge.
    Este piatra pentru chatra creștet, a lunii februarie, numărul asociat este 7 și este benefică, în special, pentru cei care poartă numele de Florin. Florina și toate numele derivate din acestea. 
    Culoarea fluorinei este extrem de variabilă: de cele mai multe ori verde, albastru-verde, purpuriu până la purpuriu-roșu ca vinul brun, portocaliu, galben, negru. Unele fluorine prezintă benzi de diferite culori. Se descarcă în apă dedurizată și se încarcă pentru puțin timp la soare. 
     Cea mai mare fluorină este o piatră albastră de 3 965, 35 K aflată în colecția de la Smithsomian Institution din Washington , D.C.
   Grecii și romanii o foloseau la confecționarea vazelor și a unor recipiente folosite în diferite ritualuri. Fiind piatra chatrei creștet, era folosită, în special în ritualurile de purificarea aurei, de echilibrare a karmică, înțelegerea vieților anterioare. a lecțiilor din alte existențe, o mai buna organizare și ordine a vieții și deschiderea celui de al treilea ochi. Era folosită în meditație, concentrare, rugăciune și pentru a avea vise profetice. Ea calmează emoțiile, tonifică inima, întărește memoria, vindecă rănile. Se spune că blochează manipularea psihică și influențele mentale nedorite. În zilele noastre, se consideră că este extrem de eficientă împotriva radiațiilor emise de calculator și a stresului electromagnetic. Atunci când este folosită în scopuri terapeutice, fluorina absoarbe energiile negative și stresurile de toate felurile. Curăță, purifică, disipă ș reorganizează toate energiile din corp care nu se afla într-o ordine perfectă.
    În industrie, este folosită la producerea fluorului și a lentilelor. Aceste pietre le puteți comanda pe internet, sub formă de piramide sau bijuterii.
     Alte nestemate ale Zodiei Pești sunt azuritul, iacintul, iaspul, ultimele două făcând parte din cele 12 pietre prețioase ale temeliei Noului Ierusalim.
Pe curând,
Earnest





Un comentariu:

Diana spunea...

FLUORINA este cea mai frumoasa piatra