marți, 24 iunie 2008

Diverse

Ma mir, ma mir si iar ma mir!
A venit canicula, ne pregatim sa mergem in concediu la munte sau la mare, ne facem cumparaturi adecvate pentru calatorie, intram in magazine ca sa ne innoim. Bineinteles, mai ascultam si sfaturile medicilor! Acestia ne recomanda sa purtam haine lejere, din fibra naturala. Dar ce gasim in magazine? Tot felul de haine, la preturi diferite, in trend dar din orice fel de fibra, dar numai naturala, nu. Pentru barbati mai gasesti cate o camasa din bumbac sau din in topit, cate un tricou din bumbac100%, la Bila sau la METRO dar pentru femei, nu gasesti decat haine cu foarte multa fibra elastica amestecata cu bumbac, din care cauza totul se muleaza si transpiri, creandu-ti o stare de disconfort. Insa ce m-a impresionat cel mai mult in magazine, au fost pantofii care ,mi- a spus nevasta-mea , se numesc plarforme. Auzi, platforme! Cum merg bietele femei, pe caldura aceasta cu ditamai platformele? Cum se descurca, daca un borfas isi pune mintea sa le atace, pe aleeile dintre blocuri? N-ar fi mai bine sa le puna si niste rotile? Oare astfel de incaltari, nu le dauneaza la rinichi, ovare, nu le fac varice? Cred ca pantofarul , care a relansat moda, este misogin, atat de misogin incat vrea sa le vada pe femei cu picioarele rupte, luxate, obosite si caraghioase, insotite de barbati, mai scunzi decat ele: o lume de Monici si Irinei! Bine ca sunt barbat si nu trebuie sa port platforme!
Si pentru ca tot veni vorba de canicula, ministrul Nicolaescu ne sfatuieste ( oare in ce calitate? Probabil in cea de economist) sa mancam cat mai multe fructe si legume. Domnule ministru, ati vazut preturile la legume si fructe? Ce faceti, ii dati motiv Presedintelui sa se ingrijoreze de starea natiunii si sa discute cu partidele si sa vada ce sa faca ca sa scada pretutrile la alimente! E atat de simplu: subventionarea agriculturii, incurajarea producatorilor si stoparea importurilor de produse agricole care se cultiva si in Romania. Oare de cand nu mai mancam pere romanesti? Le aducem tocmai din Argentina! Pai acolo, cica este foamete, dupa cum relata cantareata de origine argentiniana. Ea ne povestea, intr-o zi la tv, cat de mult ii place sa mearga prin pietele si prin supermarketurile din Romania, pentru ca este o ambudenta si o deversitate de produse pe care nu le vedea, la ea acasa.Iar noi, importam de la ei pere, intr-o tara in care tot romanul are, langa fantana, plantat cate un par? Probabil a fost afacerea unuia, de la comert!
Daca pentru unii a venit vacanta, pentru altii emotiile examenelor abia au inceput. Se putea, intr-o tara, in care guvernul a promis ca lupta impotriva coruptiei, sa nu apara frauda subiectelor? A devenit o obisnuinta tema difuzarii subiectelor de examen, in ultimii 4 ani, fie ca este vorba de bacalaureat, de titularizare in invatamat, de examenul pentru rezidentiat sau pentru magistratura! Nu coruptia functionarilor de prin ministere, inspectorate scolare, universitati ma ingrijoreaza, ci generatiile pe care le crestem! Ce fel de parinte este acela, care ii pune copilului la dispozitie subiectele de examen, creandu-i acestuia o falsa valoare a sa? Ce fel de magistrat va fi acela, care ia un examen, prin frauda? Ce fel de medic specialist va fi cel care a ocupat un loc pe care nu-l merita? Ce fel de educatie va face profesorul, care a luat examenul de titularizare, stiind subiectele? Ne miram si doar ne intrebam!
Alta mirare mi-a trezit domnul Boc, prin afirmatiile sale. De fapt, el ma surprinde intotdeauna cu seninatatea si convingerea cu care debiteaza minciunile. Dar de data aceasta, nu gogomaniile lui m-au surprins, ci hotararea pe care a luat-o, prin dizolvarea unor organizatii locale ale pdl, unde au fost pusi interiamri bosii partidului, care in viziune mea, sunt alaturi de canditati, singurii membri ai acestui partid. Dovada este ca nu au nici prea multi disponibili, pentru ca sunt sefi de la centru care au cateva judete de organizat! Nenea Boc, pai sa fii multumit pentru rezultatele pe care le-ai obtinut! Crezi ca zburdalnica de Elena Udrea va face mai mult decat Onaca ( sau poate Presedintele s-a plictisit de ea si a inaitat-o la Constanta!), ca Flutur va face mai mult decat Nistor ( pai Flutur este perceput in judetul Bacau, ca marele defrisor de paduri din judetul Nemnt? Ce sa caute el aici?) Cred ca ati bagat multi bani in aceasta campanie electorala! Voua nu va face DNA-ul dosare? Va spun ca va face, daca nu aduceti procent mai mare Presedintelui, la parlamentare. Aici este marea voastra frica, ca tatuca, care are evidenta, inainte de a se scufunda, va baga la apa pe toti, pentru ca se pricepe, caci este mariner! Aveti grija, baieti! Va spun eu, care ma numesc Earnest.

Niciun comentariu: