miercuri, 20 mai 2020

VIRUSUL CATARAMĂ




,,La scară cosmică oamenii sunt un fel de viruşi."
( David Boia)

     Am citit un articol în revista Sănătatea, despre apariția unui nou virus, care provoacă hepatita de tip E. Acest nou virus este  transmis de şobolani. O serie de cazuri – cele mai multe dintre ele în Hong Kong – ,,au pus pe jar" experți în boli infecțioase care nu știu cum se transmite boala, relatează CNN. Cel mai recent caz,  al unui bărbat de 61 de ani, a fost descoperit în urmă cu  trei săptămâni, pe 30 aprilie, de cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong. Boala, care poate provoca febră, icter și leziuni hepatice pe termen lung, este deosebit de periculoasă pentru pacienții cu sistem imunitar slăbit. Microbiologul Dr. Siddharth Sridhar, care a studiat cazurile fără precedent, consideră că ar putea exista alte sute de persoane infectate în mod involuntar. Pe lângă cazurile din Hong Kong, un raport din februarie 2019 sugerează că un bărbat din Canada a fost diagnosticat cu hepatită E. Pacientul, care a vizitat Africa, a mers la spital, având greață, icter sever și ficat inflamat. În mod îngrijorător, medicația folosită pentru tratarea tulpinii umane de hepatită E este mai puțin eficientă pe noua tulpină.
   Revenind în spațiul mioritic, unde majoritatea populației este îngrijorată de  virusul SARS COV 2, a apărut un alt virus, mai periculos ca toți virușii care au bântuit Terra: Virusul Cataramă. Celebrul om de afaceri și politician în căutarea neoliberalismului, deținător al unei averi care se măsoară în tablouri care valorează 2 milioane de euro, în plasamente, investiţii directe şi împrumuturi în diverse valute la mai multe persoane fizice şi societăţi de peste 32 milioane de lei, la care se adaugă terenuri și imobile, s-a transformat, peste noapte, în deținătorul adevărului absolut despre virusul SARS COV 2, devenind el însuși cel mai periculos virus al acestui popor. Timp de două săptămâni, toate posturile TV de știri ne relată falsul experiment Cataramă, privind infectarea benevolă cu virusul SARS COV 2. I se luau interviuri, în care cobaiul Cataramă ne făcea lași și lipsiți de patriotism, pentru că ne supunem regulilor de autoprotecție, pe care specialiștii le-au propus și Guvernul le-a aplicat, în modul înțeles de membrii lui. Ne vorbea despre eroismul soldaților români, care au luptat la Mărășești desculți și  în izmene ( probabil s-a referit la atacul  Regimentului 32 Infanterie  al „cămăşilor albe” din 25 iulie 1917).
   Viorel Cataramă m-a provocat, de aceea doresc să-l întreb, cum și-a manifestat el patriotismul.
1. Îmi amintesc, că într-o anumită perioada, timp de 20 de ani, se organiza la liceul pe care l-a absolvit,  C.N.,, Gheorghe Vrănceanu" din Bacău, Balul Cataramă unde omul de afaceri îi premia pe elevii olimpici și pe profesorii care-i pregătiseră. Mulți profesori și elevi au devenit simpatizanți și votanți ai PNL. Nu știu ce l-a ,,dezamăgit" pe politician, dar evenimentul nu mai are loc.
2. Pe patriotul Cataramă nu l-am văzut plantând vreun ștejar în Parcul  Memoriei Naționale – Mărășești sau să fi donat bani, pentru achiziționarea de puieți.
3. Pe patriotul Cataramă nu l-am văzut la celebrarea Centenarului Bătăliilor de la Oituz, în schimb, pe 1 Decembrie 2018,   a inaugurat la Bacău primul sediu de filială a partidului pe care l-a creat ( Dreapta Liberală), depunând, ce-i drept, o coroană de flori la Monumentul din Cimitirul Eroilor. Și cu aceasta și-a făcut datoria de patriot. 
4. Mă întreb, câți bani a donat refacerii sau întreținerii mausoleelor sau monumentelor ridicate pentru eroii care au oprit de trei ori trecerea Carpaților a armatelor germane și austro-ungare, prin trecătoarea Oituz,  de la Târgu-Ocna, Onești, Oituz ,Măgura, Palanca etc.?
5. Mă întreb, câți bani sau câte echipamente a donat , în calitatea lui de vicepreședinte la Crucea Roșie România?.
   În concluzie, Viorel Cataramă este un virus periculos, pentru că afirmațiile sale despre falsa pandemie, despre faptul că virusul SARS COV 2  nu reprezintă un pericol mare și nu  infectează rapid mii de oameni, influențează pe mulți indivizi cu mintea rătăcită sau pe cei din categoria  Ghiță Contra, care deja s-au dedat la petreceri nocturne în Parcul Herăstrău din București, unde au lăsat gunoaie sau prin alte locuri din țară, pe cei care visează la trândăveala pe terase, nu la examene sau la desfășurarea unor activități economice.

  Pe curând,
  Earnest








3 comentarii:

Diana spunea...

Nu prea avem ce astepta de la Catarama. Nu s-a imbolnavit pentru ca are o imunitate buna dar altul in locul lui, era mort.

Țepii Ariciului spunea...

Asocierea șobolanului cu V.C nu are nimic de a face cu realitatea!?

Anonim spunea...

Numai că individul nu s-a îmbrățișat cu oameni infectați. El a regizat totul, după cum a dat un număr de telefon al unui angajat al său, ca să-și spună părerea asupra ideilor gânditorului dreptei liberale.Este plecat cu sorcova.