luni, 24 iunie 2024

NOI ATACURI TERORISTE

 ,,Scopul terorismului este să provoace suferință, nu să o curme.” ( Sorin Olariu)

   Una dintre cele mai mari probleme ale lumii contemporane este terorismul. Majoritatea organizațiilor teroriste sunt religioase. Până și creștinii au trei astfel de organizații: Rebelii din Nagaland, Frontul de eliberare Tripura și Armata se rezistență a Domnului. Tot trei organizații teroriste au și hindușii, iar iudaicii au avut una Kahane Hai – KAH, care a fost interzisă în anul 1994. Însă, islamicii au trezeci și două de organizații teroriste la care se mai adaugă și șapte naționaliste și șapte fronturi islamice.
    Una dintre aceste organizații teroriste sau poate alta nou înființată a organizat zilele acestea și țin sub teroare populația din Daghestan. Daghestan este o republică autonomă din Federația Rusă, de la Marea Caspică,cu capitala la Mahacikala. Vă reamintesc că pe data 29 octombrie 2023  a fost  un  atac terorist asupra ,,evreilor de munte”, considerat o tentativă de pogrom, care a avut loc pe Aeroportul din Mahacika . ,,Evreii de munte” din zona Caucazului s-au stabilit aici de pe vremea Imperiului Persan. Ei formează astăzi o comunitate de 300-400 de familii în orașul Derbent.  În anul 1942, sub ocupația nazistă ,,evreii de munte” au fost supuși unei persecuții crunte.
  De sute de ani populația din Daghestan a trăit, fără mari conflicte etnice și religioase. Menționez că în această țară trăiesc etnii diferite, care vorbesc limbi diferite; neamuri caucaziene : avarii, popor de origine caucaziană, care vorbesc limba avar ( nu trebuie să-i confundăm cu avarii, neamuri altaice, ramura turcică, care vorbeau limba avară și care au dispărut din istorie), lezghinii, care vorbesc limba lezghină, rutulii care vorbesc limba rutul și cecenii, care vorbesc limba cecenă; neamuri altaice, ramura turcică: azerii, care vorbesc limba azerbaidjană și nogaii, care vorbesc limba nogai; indo-europenii, ramura slavilor răsăriteni: rușii, care vorbesc limba rusă și neamuri semite: ,,evreii de munte”( sau evreii persani) care vorbesc ebraica. Aceste  popoare sunt în majoritate musulmane, dar în Daghestan există creștini  și mozaici.
    Atacul de duminică a fost îndreptat împotriva mozaicilor, creștinilor și forțelor de ordine. Au fost două atacuri, unul în capitală și altul  în Derbent. Comitetul de anchetă  rus a comunicat că atacul a vizat două biserici ortodoxe, o sinagogă și un punct de control al poliției. Au fost uciși cinsprezece polițiști, patru civili, un preot și au fost rănite patruzeci și șase de persoane, identificate până în prezent.
Atacul de pe Plaja din Sevastopol
Americanii au anunțat că preotului i s-ar fi tăiat gâtul. De asemenea, anchetatorii au comunicat că armele erau de proveniență străină, că atacatorii aparțin unei organizații teroriste internaționale, că a  fost reținut Mogomed Omarov, membru în Partidul Rusia Unită, șeful districtului Sergokalinsky  dintre Mahacika și Derbent, ca urmare a  informației că doi dintre fiii săi și un nepot ar fi fost implicați în cele două atentate. Mie mi-au reținut atenția două aspecte:
1. Declarația deputatului Dumei pentru Daghestan, Abdulkhakim Gadzhiyev, în care spune că nu are nicio îndoială că atacatorii au fost conectați cu Ucraina și cu agențiile de informații NATO și că atacul a fost o încercare de a ,,destabiliza situația din țara noastră din interior”, declarație contrazisă  de Dmitrie Rogozin,  guvernatorul regiunii ocupate Zaporizhzhia, care afirmă că Rusia s-ar confrunta cu probleme majore, dacă ar atribui fiecare atac terorist ,, planurilor Ucrainei și NATO”.
2. Atacul cu rachete americane ATACMS pe plaja orașului Sevastopol, în urmă căruia au murit trei copii și doi adulți, iar în jur de 100 de persoane au fost rănite. Problema se pune că aceste rachete nu pot fi dirijate decât de americani. Ambasadorul SUA a fost convocat la Kremlin, unde i s-a spus să transmită Guvernului SUA că trebuie să împartă asumarea acestui atac împreună cu Ucraina și că bombardarea plajei reprezintă o dovadă că SUA este amestecată în declanșarea acestui război.
    Acum, ce nelămuriri am eu, ca un cetățean onest care sunt neutru și care consider că nu este problema României războiul ruso-ucrainean, dar nici al altora, privind această situație.
 1. S-a spus că Rusia a luat abuziv Crimeea de la Ucraina ( am scris pe acest blog, cine au stăpânit de-a lungul istoriei această peninsulă și cum a ajuns la Ucraina), uitându-se, că acesta a fost alipită Federației Ruse în urma unui Referendum.
2. S-a spus că rezultatele Referendumului au fost falsificate de Federația Rusă.
3. Deci, înțeleg că populația din Crimeea, înșelată, este de partea Ucrainei.
4. La Sevastopol nu este nicio bază militară rusă. Rusia și-a retras flota militară din portul Sevastopol.
5. Atunci, dacă locuitorii doresc să fie de partea Ucrainei, dacă nu este nicio bază militară rusă în port, de ce  Ucraina a atacat populația civilă, aflată pe plajă? Ucraina și-a atacat susținătorii? Acest atac nu este o crimă de război sau un act terorist? S-a spus că Rusia a atacat Harkovul, unde au murit patru persoane civile, dar la Harkov era o importantă bază militară ucraineană și scopul atacului a fost distrugerea acesteia. Nu înțeleg care a fost scopul acestui atac. Se caută un pretext, ca războiul dintre două state să devină mondial? Oare se leagă cele două atacuri? Nu știu și tare aș vrea să aflu.
Pe curând,
Earnest

https://www.youtube.com/watch?v=HY5Qx8vFo7U
Iurie Sadovnic ,,Noi pace vrem” Muzică· Iurie Sadovnic, versuri Grigore Vieru · ·

3 comentarii:

Diana spunea...

Felicitari . Ai multa putere creativa

Anonim spunea...

😢

Țepii Ariciului spunea...

Atacurile islamiștilor se înmulțesc în Europa. Nu mai este vorba de palestineni și evrei: ura islamiștilor este împotriva tuturor. Cine are interesul și ține întreține aceste conflicte?