sâmbătă, 10 mai 2014

10 DESCOPERIRI ŞI INVENŢII CARE AU SCHIMBAT LUMEA

  De la apariţia primelor fiinţe umane pe Pământ, progresul a fost determinat de descoperiri şi invenţii, care au schimbat modul de viaţă a omului. 
FOCUL, "furnalul tuturor invenţiilor umane", a scos pe om din sălbăticie şi i-a deschis calea spre civilizaţie.
AGRICULTURA a transformat pe omul culegător, pescar şi vânător, în producător.
SOCOTITUL inventat de sumerieni în mileniul IV î.e.n., unde 60 era baza unui sistem de măsură ( supravieţuieşte în măsurarea timpului: ore, minute, secunde), a deschis calea spre matematică, ştiinţă care stă la baza tuturor activităţilor umane.
SCRISUL, care a evoluat de cel pictografic, hieroglific, cuneiform spre cel alfabetic ( cele mai vechi scrieri fiind considerate tăbliţele de la Tărtăria şi Oţeleni datate în mileniul V î.e.n.) a fost al doilea mijloc de comunicare, după gest şi vorbire, cu care pot comunica astăzi atât surdo- muţii cât şi orbii, a dat posibilitatea oamenilor să lase urmaşilor toate gândurile lor, credinţele, mentalităţile, faptele pe care le-au săvârşit, consemnând evenimentele la care au asistat, fenomenele naturale, descoperirile, fără de care nu am şti mai nimic despre ce a fost în trecut.
TIPARUL, inventat în China în Antichitate şi abia în Evul Mediu în Europa de către Guttenberg, a deschis accesul public la carte, a determinat apariţia ziarelor, revistelor, răpunzând unei varietăţi imense de nevoi  de cunoaştere.
MOTORUL CU ABURI  inventat de Thomas Newcomen şi  James Watt a deschis calea maşinismului.
MOTORUL CU COMBUSTIE INTERNĂ  invenţie a lui Carl Benz şi Gottlieb Daimler a revoluţionat transporturile, determinând apariţia primului avion, la care s-a folosit un motor cu ardere internă.
FOTOGRAFIA, realizată pentru prima oară de către Jacques Daguerre şi William Fox Talbot, a făcut posibilă imortalizarea persoanelor, scenelor şi evenimentelor.
RADIOUL şi TELEVIZIUNEA au devenit mijloacele de informaţie şi de amuzament dominante transmiţând în direct evenimente politice, sociale, sportive, culturale, religioase din toate colţurile lumii.
COMPUTERUL ( primul a fost instalat la Universitatea din Pennsylvania, în anul 1946) a deschis o nouă eră, aceea a Tehnologiei Informației, uşurând munca de cercetare, de informare, de calcul, de programare, de prelucrarea datelor.
Pe curând,
Earnest

2 comentarii:

Anonim spunea...

A existat o vreme cand oamenii puteau citi gandurile oricui, asa cum o fac inca animalele si plantele azi....Deci nu era nevoie de mijloace de comunicare, in masa sau orice alceva. Puteau accesa Cronika Akasha, deci nu aveau nevoie de computer, Internet, etc. pt. informatii. Puteau calatori instantaneu prin materializare-dematerializare, deci nu aveau nevoie de mijloace de transport. Dar s-a "intamplat" ca am pierdut toate astea, ...si atunci cineva, un "zeu" pe care inca il credem benefic, a inventat scrisul. Cat dspre foc, se pare ca l-am primit de la Lucifer, cand inca nu eram pregatiti...

Earnest spunea...

Vremea despre care vorbiti era aceea dinainte de Potop. Oamenii fusesera inzestrati de Dumnezeu cu puterea de a stapani elementele primordiale si erau spiritualizati asa cum sunt acum putinii intelepti, pe care ii mai are omenirea printre crestini si budisti. Insa oamenii au inceput sa foloseasca darurile date de Dumnezeu impotriva lor, au decazut moaral, fiind pedepsiti cu Potopul si au luat-o de jos, invatand sa se descurce singuri si sa-si castige spiritualitatea cu mare greutate.
Cat despre Foc, nu Lucefar a facut acest dar, ci insusi Dumnezeu, care este Lumina, nu Intuneric si Focul este Lumina terestra, dupa cum Soarele este Lumina celesta. Intr-adevar Focul este dual, dar Focul Iadului este doar perceput de spiritele inferioare.