vineri, 10 aprilie 2020

NU NE MAI IUBEȘTE DUMNEZEU?



„Să-l iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți”.

   
   O bună prietenă, îngrijorată de pandemia coronavirusului 9, îmi scria că Dumnezeu nu ne mai iubește. Eu spun că Dumnezeu ne iubește, însă noi nu ne mai iubim. Strămoșii noștri, începând cu dacii, daco-romanii au adoptat creștinismul de bunăvoie, poporul român, născându-se creștin. Ei nu au fost creștinați cu forța, printr-o lege, ca majoritatea popoarelor, pentru că ei au înțeles că celelalte religii își întemeiau cultul pe uzul forței, pe când creștinismul pe iubirea Tatălui, a aproapelui și a sinelui, dar nu în mod egoist, ci al iubirii spiritului și trupului, de care trebuie să aibă grijă, pentru că omul a fost creat de Tatăl său ,, după chipul și asemănarea Sa." Așadar, tot ce ni se întâmplă ni se datorează nouă, a faptului că am uitat să ne iubim și să ne iubim aproapelui, am uitat că suntem răsplătiți sau plătim pentru faptele noastre. De asemenea, și popoarele sunt răsplătite sau  plătesc, mai devreme sau mai târziu, pentru faptele lor.
   Privind statisticile răspândirii virusului SARS-CoV-2 , dintr-o țară necreștină, observăm că a lovit cele mai puternice țări creștine, socotite de semenii noștri ,, civilizate". Fiecare înțelege în felul lui civilizația. Eu o înțeleg, după ierarhizarea valorilor și a respectării valorilor creștine. 
   Să ne amintim ce au făcut aceste mari popoare civilizate, de-a lungul istoriei.
  Italienii, locuitorii Italiei unde se află Scaunul Papal, unde Apostolul Petru a fost jertfit, au ars pe rug cu crucea în mână și culmea! în numele lui Iisus pe savanții care spuneau că Pământul se învârte, nu Soarele, pe medicii care vindecau pe cei aflați în suferințe, considerându-i vrăjitori, pe toți cei care aveau alte idei. diferite de ale Bisericii Catolice. Este vreo mărturie a evangheliștilor, din care să aflăm că Iisus a spus ca oamenii să fie arși pe rug? Nu! Iisus spunea ,, Să-l iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți!"
  Spaniolii, tot cu crucea în mână și în numele lui Iisus, au distrus civilizații întregi din America de Sud, i-au jefuit, le-au luat pământurile, i-au omorât în masă pentru  că nu au vrut să renunțe la religia lor.
 Englezii, după ce au ocupat o parte din America de Nord,  au exploatat un sfert din populația Pământului, i-au transformat pe negrii în sclavi și i-au vândut noii lor națiuni, americanii, au instaurat  segregația rasială a negrilor, în propria lor țară.
 Francezii,  în numele libertății conștiinței, au cultivat ateismul, ridicându-l la nivel de concept filosofic.
  Olandezii au fost primii care s-au grăbit să legifereze familia între partenerii de același sex, primii care au considerat perversiunile sexuale fapte normale. Exemplul lor a fost urmat și de popoarele nordice.
 Germanii  au gazat oamenii, pe criterii etnice. Măcar ei nu au făcut-o cu crucea în mână, ci cu svastica pe frunte, în numele rasei pure, luminate!
 Americanii  au răspândit cea mai cumplită religie: satanismul și în numele democrației, în ultimele decenii, au declanșat războaie pentru a lua resursele altor popoare. 
 Elvețienii au profitat de neutralitatea lor, favorizându-i pe toți escrocii și criminalii mafioți să-și ascundă bogățiile, în băncile lor.
  Îmi veți spune: Earnest, noi, românii, nu am făcut nimic din toate acestea! Așa este! Noi, cei creștinați de bunăvoie, adică creștinați conștient, am săvârșit fapte mai grave, și anume, nu ne mai iubim: ne-am pierdut demnitatea națională, patriotismul, identitatea națională, vânzându-ne propria conștiință! Ne-am vândut pământul udat cu sânge de strămoșii noștri în luptele cu cei care voiau să ni-l ia, trădându-ne strămoșii și pe noi înșine. Vânturăm cătușele și purtăm sicrie pe umăr pe la mitinguri, cerând moarte semenilor noștri, pe criterii politice, repetând greșelile anilor 50 ai secolului trecut.  Acceptăm  cuvântul M...E, ca noțiune politică și ura între oameni ( pe criterii de vârstă, loc de muncă și aderare la un partid, ideologie) ca politică de stat. Nu ieșim la referendumul pentru familie, iar în ierarhizarea valorilor, educația și familia au devenit ,,Cenușărese".
  Sper ca această pandemie să determine popoarele să mediteze la propriile greșeli și pe oameni să se întoarcă la valorile creștine și să nu uităm că Dumnezeu ne iubește și că noi trebuie să ne iubim, ca să putem să-i iubim și pe semenii noștri.
  Deocamdată, am constatat o consecință pozitivă a pandemiei în România: a scăzut numărul avorturilor. Româncele, probabil,  au conștientizat că omorârea unui făt în devenire om, tot crimă este!
  Pe curând,
  Earnest


















R

3 comentarii:

Diana spunea...

Asta e , nu ne mai iubim. Nu ne mai ajutam. Nu mai avem empatie si ompasiune.A murit prietenia si iubirea

Diana spunea...

Unul din !cele mai pertinente articole pe care le-ai scris.Bravo

Unknown spunea...

Felicitări pentru acest articol!
A venit momentul să ne trezim...