marți, 23 iunie 2020

CÂT DE DOBITOC TREBUIE SĂ FII, CA SĂ AJUNGI...



    ,,Să iubesc, să am milă, să aştept, să mă desăvârşesc. O scară a monotoniei, când n-ai vrut să fii un dobitoc sub cer şi niciun milog în zarea stearpă a unui oarecare absolut".
( Emil Cioran)

         Pentru a evita orice confuzie, mă simt obligat să citez din  DEX definiția   cuvântului  dobitoc, când ne referim la un seamăn al nostru: ,,lipsit de inteligență și bun-simț".
         Nu întâmplător am ales citatul lui Emil Cioran: ca să nu fii dobitoc, duci o viață ,,monotonă".  Așa  văd și  dobitocii viața celorlalți, ei cei care se strecoară prin viață și se amestecă printre politicieni, conducători de instituții, moderatori TV, jurnaliști sau VIP-uri ( false). Întrebarea care se pune este: cât de dobitoc trebuie să fii ca  să ajungi printre cei menționați mai sus? Să ne înțelegem, nu toți politicienii, jurnaliștii, moderatorii, managerii, VIP-urile sunt dobitoci. Dar ce contează? Ei sunt printre aceștia și au un anumit status social și sunt beneficiarii acestui status, sfidând faptul că se așteaptă de la ei să îndeplinească un anumit rol social.
  Pe drept, sunt furios pentru că unii sunt aleșii poporului și nu au respect față de cei care i-au ales, alții sunt formatori de opinii și știu că prin opinia lor pot manipula generația tânără sau pe cei cu o pregătire intelectuală precară, alții trăiesc datorită faptului că au fani, care le ascultă muzica, care merg la spectacolele lor etc.
   Astfel, politicianul dobitoc, adică acela lipsit de bun simț, îi uită pe cei care l-au votat vorbinu-le la viitor! De ce? Pentru că-i consideră pe proprii votanți proști, cu memoria scurtă, care uită că ei nu au făcut nimic și care s-au obișnuit să audă de la dânșii totul spus/promis la viitor. Mai sunt și politicienii dobitoci - lipsiți de înteligență. Aceștia sunt executanții, care sunt puși la înaintare, pe numele cărora se fac firme și se spăală bani. Sunt foarte periculoși, pentru că ei pot să și trădeze, pentru că ei chiar cred că sunt valoroși.
  VIP-ul dobitoc se duce la mare, face scandal prin cluburi, se droghează, se îmbată, după care compune cântece cu versuri fără nicio noimă și cu  melodie fără armonie, dar știe că fanii îl adoră, pentru că e șme și are mesaj. Ce mesaj? ( M-a făcut curios VIP-ul Jador, unul dintre scandalagii, și am vrut să aud ce cântă. Cântecul cu videoclip de pe acest link are 19.15.,473 de vizionări! Te doare memoria, ar fi spus mătușa mea trecută în Lumea celor Drepți! https://www.youtube.com/watch?v=PPp_Ip-3ZkM).
    Avem și dobitocul moderator TV. Deunăzi, l-am auzit pe Oreste ( ce-i drept este un băiat cult, dar era pe lista celor care s-ar desfăta cu droguri! Păcat de el, dacă e așa!   Lipsit de bun-simț , drogat sau nedrogat, tot este). Așadar, la emisiunea sa, la care m-am uitat din întâmplare, avea invitate două doamne din generația tânără: o astrologă și o altă persoană, pe care nu am mai văzut-o. Oreste comenta un articol al unui ziarist german, care spunea că din România, din anul 1990 până în prezent, au plecat 75% din absolvenții de facultate. Concluzia lui Oreste era că acesta este motivul pentru care România nu se dezvoltă, pentru că în țară au rămas doar scursurile! Deci, aflat, probabil, într-o stare de depresie, s-a considerat și pe el scursură dar, în același timp, indirect, le-a făcut scursuri  pe invitatele sale. Păi, nu-i dobitoc?
   Rămân cu aceeași întrebare retorică: oare cât de dobitoc trebuie să fii, ca să ai statusul lor social? Dar am și o concluzie: trebuie să nu ai simțul realității, dacă votezi dobitoci, dacă ești fanul unui VIP și să mai  plătești un bilet destul de scump, ca să-l asculți cum lălăie, fără să te îmbogățească spiritual cu nimic sau să-i faci audiență unuia ca Oreste, care te face scursură ( eu nu mă încadrez în categoria scursurilor, ci a dinozaurilor, formați la școlile comuniste, conform concepției despre vârstă și educație a aceluiași dobitoc).
   Pe curând,
   Earnest
   
   


5 comentarii:

Diana spunea...

Credința în covid și desființarea omului.
Trăim zile în care lașitatea a luat locul tuturor celorlalte trăsături de caracter. Pandemia e o maladie politică și prea puțin medicală. Toate măsurile luate împotriva omului ca să evite chipurile să se infecteze, contravin ideii de OM. Primul cuvânt pe care îl spunem e „Mama” nu „Foame”. Omul ca să existe are nevoie de ceilalți și mai apoi de satisfacerea nevoilor biologice.
În copilărie , ''a fi împreună'' e valoarea supremă , nu viața.

Ceea ce distruge acum omul este exact egoismul, acumularea privată, proprietatea asupra vieții și morții altora. Efectul ei este scârba față de alții. De altă rasă, sânge, credință, părere.

Diana spunea...

Se zice ca pe timp de pandemie , aztecii si incasii le aduceau drept jertfa zeilor lor pe conducatorii triburilor... Nu e nicio aluzie doar un obicei foarte frumos !

Diana spunea...

Nici o societate nu doreste ca tu sa devii intelept. Aceasta este impotriva “investitiei” oricarei societati. Daca oameni ar fi intelepti nu ar mai putea fi exploatati. Daca sunt inteligenti nu mai poti fi subjugati. Nu mai pot fi fortati sa participe intr-o viata ” mecanica ” traind ca niste roboti. Se vor manifesta. Isi vor manifesta individualitatea. Vor fi permanent inconjurati de un spectru al rebeliunii. Vor dori sa traiasca in libertate. Libertatea vine odata cu intelepciunea. Dar nici o societate nu doreste ca oameni sa fie liberi. Societatile comuniste, socialiste, fasciste, capitaliste, hinduse, crestine, musulmane .. in momentul cand oameni vor incepe sa isi foloseasca inteligenta vor deveni periculosi. Periculosi pentru stabiliment. Periculosi pentru cei aflati la putere.
OSHO

Diana spunea...

Cand se va sfarsi nedreptatea ? Atunci cand
cei care nu sunt victime vor simti la fel de
multa indignare precum cei care sunt .

SOLON, conducator atenian din sec.7.

Earnest spunea...

Am mai văzut o dobitoacă la TV. Interlocutorul a salutat-o: ,,Bună ziua, doamnă!", iar ea, moderatoarea a sărit arsă, isterizată, spunându-i de ce îi spune doamnă. Eu i-aș fi răspuns: ,, Văd o doamnă. Dacă dumneavoastră nu vă simțiți o doamnă, este problema dumneavoastră, nu a mea. Eu salut ceea ce văd" Țara este sub ape. a crescut numărul îmbolnăvirilor, iar noi avem o problemă: L.G.B.T. Trebuie neapărat să introducem în școli educația sexuală, în care, probabil, să le spunem elevilor, cât de bine este să fii adeptul L.G.B.T.