miercuri, 8 septembrie 2021

ĂȘTIA NE IAU DE PROȘTI

  „O persoană de rang înalt ar trebui să se îngrijească mai mult de adevăr decât de ceea ce cred oamenii”. ( Aristotel)

       Eu sunt de acord cu afirmația marelui istoric, Nicolae Iorga, ( ca politician a fost mare numai în lupta sa națională, pentru unitate și demnitate națională), care spunea că ,,politica este o mare curvă.” Probabil, experiența sa parlamentară l-a adus la această concluzie. Mihai Eminescu era supărat pe politicienii epocii sale, Ion Luca Caragiale își bătea joc de ei în ,,O scrisoare pierdută”, noi întrebându-ne de fiecare dată când o citim, dacă trebuie să râdem sau să plângem, iar pamfletele lui Tudor Arghezi din ,,Bilete de papagal” au dus la arestarea sa și la confiscarea ziarului.
     Revenind la vremurile noastre, consider că toți liderii politici fie de dreapta, fie de stânga ne iau de proști ( nu vreau să cred că ne iau drept proști; mai sper în bunul lor simț).
      Ce vedem, astăzi, în criza politică? O luptă mare pentru bani, ținută sub control de alesul neamului și constatăm că în istoria noastră niciodată nu au fost atât de mulți mârșavi, ca lideri de partid.
    Astfel, Barna și Cioloș ( acesta a fost chemat de urgență la raport la Paris și nimeni nu a văzut ,,coincidența” plecării, în același timp, chipurile (!), la Cannes, a zburdalnicei Clotilde!) s-au supărat pe electronul vagabond, Câțu, pentru că de două ori le-a dat afară doi miniștri ( și nu pe oricare), încălcând protocolul. Câțu susține că este dreptul lui să  demită orice ministru, pe care el îl consideră incapabil de a-și îndeplini atribuțiile, iar protocolul este doar un protocol de alianță ( să ne amintim că și programul lor de guvernare a fost doar un program de campanie electorală. Atunci, a fost prima lor afirmație din care am tras concluzia că liberalii ne-au luat de proști.) Eu nu i-am văzut pe cei doi apărători ai legalității unui protocol să fi fost supărați și revoltați că Premierul a fost condamnat penal în S.U.A., că nu și-a plătit datoriile și că a înșelat pe toți românii, prin omisiune. Din contra, ei au afirmat sus și tare că-l  susțin, uitând de lozinca ,,fără penali.” Așadar, supărați foc, i-au cerut demisia lui Câțu, iar miniștrii lor și-au depus, la rândul lor, demisia, având același principiu, recent descoperit de cei doi stimabili, incapacitatea Premierului de a conduce Guvernul. Însă, Câțu le-a mai dat timp de gândire, sperând că Președintele îi va îmbuna pe cei doi lideri, spunând că n-ar vrea ca și Ghinea să plece din Guvern. Mă întreb, de ce? Banii! Acesta este răspunsul.
      Simion și Târziu, iubitori de patrie, nemaisuportând jaful făcut  în această țară, s-au hotărât să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, înaintea PSD, moment care a corespuns cu supărarea useriștilor, care s-au grăbit s-o semneze.
     Orban, mare susținător al lui Câțu în fruntea Guvernului deși este rivalul său la președinția PNL, se erijează în apărător al celor două principii: loialitatea față de Constituție și  legalitatea. De asemenea, în interviurile sale, îl atacă indirect pe Câțu, nerecunoscătorul!
      Ciolacu, sfătuit ba de unul, ba de altul, este supărat ca o domnișoară căreia i-a luat-o înainte altă domnișoară, la organizarea Marelui Bal.  El când susține , când nu susține moțiunea lui Simion, iar argumentele lui, fiind de-a dreptul îngrijorătoare pentru cei care au crezut mereu în social-democrație. Se ne amintim argumentele lui susținute de unii pesediști.
1.Pesediștii nu trebuie să rezolve conflictul dintre susținătorii celor doi lideri, ca și cum aceasta este marea problemă a țării, ca și cum moțiunea la acest conflict se referă, uitând de falimentul țării pregătit cu mult sârg de actuala coaliție. 
2. Pesediștii spun că nu sunt obligați să le asigure cvorum useriștilor. Dar pentru ce trebuie asigurat cvorum, nea Ciolacu cel Dezbălazat, nu pentru a demite Guvernul cel hrăpăreț, pe care-l critici? Bine că ați asigurat cvorum la moțiunea împotriva Guvernului Dăncilă și, în plus, ați convins niște trădători să nu fie prezenți în plen și pe alții să voteze pentru căderea Guvernului. Ne iei și tu de proști? Pe cine dintre susținătorii tăi îi au ăștia la mână și cu ce v-au amenințat?
3. Pesediștii nu se aliază cu cei care i-au calomniat. Despre ce alianță este vorba? Doar nu vi s-a cerut să guvernați alături de ei, pentru că aceștia consideră că banii trebuie să le revină doar lor! Useriștii, în toate declarațiile lor recente, nu au făcut altceva decât să intoxice poporul cu afirmația dragă Președintelui, că ați fost toxici la guvernare, iar acum boicotați moțiunea de cenzură pentru că sunteți supușii loiali ai lui Câțu și ai Președintelui. Nu v-ați întrebat, de ce useriștii, care vă vor votul, vă atacă? Simplu, ca să nu votați moțiunea!
        În concluzie, consider că PSD, care era singura speranță a acestui popor debusolat ( este trădat sau pedepsit de PSD ?), își face jocul murdar ca și useriștii. Useriștii au văzut că au scăzut în sondaje și vor pierde banii, iar pediștii sunt disperați că auriștii le vor lua dintre votați. Singura soluție este nu atât votarea moțiunii de cenzură a auriștilor, ci votarea moțiunii PSD. Eu cred că au intrat într-un malaxor și nu știu cum să iasă, se învârt și fac teorie, aburindu-ne cu refuzul lor de a rezolva lupta dintre liberali. Dacă Ciolacu crede că, în situația   în care ei vor contribui  la respingerea moțiunii, va trece moțiunea lor este mai prost ca  cei pe care îi ia de proști! Cine o va vota? Useriștii? Vor fi alegeri anticipate? Va dori Președintele, alegeri anticipate? Aici, este vorba de bani, de mulți bani și de vânzarea a ceea ce a mai rămas de vândut.  Acum, este marea lovitură: scăderea valorii leului, îmbogățirea unora prin scumpirea gazului și a energiei electrice, scumpirea medicamentelor, alimentelor și a apei.  Dar cui îi pasă? Oricum, Câțu are pregătită banda: vinovați sunt pesediștii, auriștii și useriștii, pentru că destabilizează țara. Adică, acest Câțu își atacă și  foștii aliați, deși știe că doar cu aceștia va putea guverna și, mai mult, îi reclamă la actuala Mare Poartă ( așa cum făceau useriștii și peneliștii  cu PSD), pentru că useriștii s-au aliat cu auriștii, cei mai extremiști oameni din țară.
 Stimabile Ciolacu înțelege o dată pentru totdeauna, că trebuie să ai coloană vertebrală, care să-ți țină capul drept ca să nu se bălăngâie, dintr-o parte în alta, că pesediștii din țară nu sunt de acord cu bâlbâiala ta și că, dacă o mai țineți așa și acest guvern nu cade, toți pesediștii vor rămâne, pe vecie, cu eticheta ,,Ciuma Roșie” atârnată de gâtul lor!
  Între timp. cu calm și cu spor, udemeriștii își fac treaba!
    Vă amintesc o cântare, pe versului unui mare poet.
https://www.youtube.com/watch?v=YenD3_FXMXQ
   Pe curând, 
   Earnest
      

4 comentarii:

Diana spunea...

Răzvan Fodor le-a adresat un mesaj extrem de dur politicienilor din România.
Artistul le-a dedicat acestora câteva versuri din poezia "Ură", de Alexandru Macedonski.
"Dacă-aş fi trăsnet v-aş trăsni,
V-aş îneca dacă-aş fi apă,
Şi v-aş săpa mormântu-adânc
Dac-aş fi sapă.
Dacă-aş fi ştreang v-aş spânzura,
Dacă-aş fi spadă v-aş străpunge,
V-aş urmări dac-aş fi glonţ,
Şi v-aş ajunge", a scris Fodor pe pagina lui de Facebook

Diana spunea...

Dorneanu: Dacă s-ar desființa pensiile normale, ar fi bani pentru dublarea pensiilor speciale, dar nu se vrea!

Diana spunea...

Să vă ia naiba pe toți cei din conducerea țării , responsabili de suferinta , sărăcia, tristețea și singurătatea oamenilor !

Anonim spunea...

Am văzut la TV. că pe facebook-ul lui Câțu este o fotografie a lui în chip de Superman. Că și-a pus-o el sau că i-a postat-o altul nu mai contează, pentru că lui i-a plăcut. Astăzi a declarat cu mare emfază, că nu poate exista un guvern al coaliției decât unul cu el premier. Cred că are o mare problemă și ar trebui să se trateze.