marți, 15 martie 2022

DESPRE SUPERSTIȚII (XIX). UTILIZAREA CORESPUNZĂTOARE A ZILELOR SĂPTĂMÂNII

,,Făt-Frumos: Vrei să muncesc? Păi, dacă eu muncesc, cine va mai apăra ţara de felurite dihănii.
 Ileana: Ai putea face pe Făt-Frumos în timpul tău liber şi în zilele nelucrătoare. Sâmbăta şi duminica. 
Făt-Frumos: Femeie, cu apărarea ţării nu e de glumit! Şi dacă Zmeul Zmeilor va ataca în cursul săptămânii. Cine crezi tu că-i va ţine piept?”
                                                                                                            ( Valeriu Bădulescu, ,,Pacea cu zmeii”)

      
 Nu aș spune cu siguranță ce trebuie să facem sau ce nu trebuie să facem în anumite zile ale săptămânii, ca fiind superstiții, pentru că astrologul francez Jean-Claude Marie a studiat documente din diferite epoci, cronici, a preluat  informații din presă și a făcut o statistică a evenimentelor care au avut loc în diferite zile din săptămână.  Aceasta le-a justificat cu energiile planetelor, ale Lunii și ale Soarelui, care guvernează zilele săptămânii: Soarele, Luna, Marte, Mercur, Jupiter, Venus și Saturn .
 DUMINICA
Este favorabilă:  rugăciunilor, reuniunilor de familie, odihnei, jocurilor, învitațiilor, dansului, mersului la plajă, echitației, dragostei și cadourilor.
Trebuie să se evite: stingerea focului cu apă, vizitarea peșterilor sau lucrul în mină, exercitarea unei activități lucrative, să se vorbească prea mult despre sine și mâncărurile prea sărate.
LUNI
Este favorabilă: negocierilor și proiectelor, visurilor premonitorii, intuiței, băilor care vor fi preferate dușurilor, regimurilor lactate, plantărilor aeriene( în caz de lună în creștere) și rădăcinoaselor ( în caz de lună în descreștere).
Trebuie să se evite: stingerea focului cu apă, vizitarea peșterilor sau lucrul în mină, executarea unei activități lucrative, să se vorbească prea mult despre sine și mâncărurile prea sărate (la fel ca duminica. Se pare că Luna rămâne fidelă Soarelui !)
 MARȚI
Este favorabilă: căutării unui loc de muncă, relațiilor sexuale desăvârșite, sportului și competițiilor, proceselor, discursurilor oratorice, seducției și atragerii în afaceri.
Trebuie să se evite: șofatul cu viteză prea mare ( azi, am mers cu încetinitorul și m-au claxonat toți conducătorii auto), practicarea sporturilor periculoase, asumarea riscului în afaceri, consumarea alimentelor prea picante, luarea unei decizii fără să se fi reflectat îndeajuns asupra ei.
MIERCURI
Este favorabilă:studiului și lucrărilor scrise, cumpărăturilor, vânzărilor, tratamentelor medicale, relațiilor cu străinii, călătoriilor, veștilor bune venite prin poștă.
Trebuie să se evite: semnarea unor contracte fără să-l mai fi citit încă o dată, luarea unei decizii pro sau contra, înșelarea celorlalți ( trag concluzia, că în restul zilelor putem fi escroci!), certurile în dragoste, contractarea unui credit.
JOI
Este favorabilă: urărilor, dedicațiilor, norocului, creației, procreației, deciziilor cu privire la viitor, petrecerilor, bețiilor ( bucuria bețivilor), plăcerilor, judecărilor și împăcărilor, tratelor de pace.
Trebuie să se evite: plimbările în zilele furtunoase, reparațiile, mai ales în sistemele electrice, postul, abținerii de la băut ( asta nu știu cum de a constatat-o, dar îi mulțumește pe bețivi), retragerea în singuritate.
VINERI
Este favorabilă: invitației unei persoane pe care vrei să o seduci, , reuniunii cu prietenii sau legarea de prietenii, jocurilor, în special dacă este vorba de o zi de vineri, 13, călătoriilor ecvestre ( este bine de reținut, având în vedere scumpirea benzinei și a motorinei) și scăldatului în mare.
Trebuie să se evite: să omorâți un animal, oricare ar fi el, să mâncați carne roșie, încheierii unui demers important, izolarea, începerea unui regim alimentar.
SÂMBĂTA
Este favorabilă: meditației care este preferată discursurilor pompoase, studiului științelor, grădinăritului, meșteritului, picturii, muzicii, când cântăm sau ascultăm, terminării tuturor treburilor începute, dietei, postului.
Trebuie să se evite: asumarea de angajamente financiare, dispute cu copiii, provocării conflictelor, furtului ( eu cred că ar trebui să nu se fure niciodată, dar pesemne doar cei care au furat sâmbăta au fost prinși), mâncărurilor grase.
   Citind toate aceste sfaturi, depinde de dumneavoastră dacă le luați sau nu în considerare! Eu am mai scris , pe acest blog, despre zilele săptămânii.
   Pe curând,
   Earnest

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ce bine ar fi ca cele spuse de astrologi să se adeverească. Am ști cum să acționăm și toți am fi mulțumiți!