duminică, 21 iulie 2024

ÎNTEMEIAT DE PISTOLARI ÎȘI APĂRĂ ,,DEMOCRAȚIA” CU LUNETIȘTI

”Democrația reprezintă o formă de guvernământ instabilă și periculoasă, care plasează puterea în mâinile celor mulți și ignoranți și duce la tiranie” ( Aristotel)

 

 
Nu există un alt stat democratic în lume unde să fi avut loc nenumărate asasinate politice sau încercări de asasinate și care să fie considerat cel mai democratic stat. Primul Președinte asasinat a fost Abraham Lincoln,în anul 1865, pentru că a eliberat negrii din sclavie ( Democrat-Republican, Uniunea Națională), al doilea a fost James Abram Garfield  ( Republican) asasinat, în anul 1881, de un avocat disperat  că nu are un loc de muncă în calitate de funcționar public, căci nu ar fi putut fi doar avocat (?!), al treilea a fost William Mc Kinley ( Republican) rănit, în anul 1901, de un anarhist ( rănile i-au provocat moartea, după trei zile), al patrulea a fost John F.Kennedy ( Democrat),în anul 1963, pentru că (se spune  în ultimele documente, care circulă on line) nu a fost de acord cu producerea ,,armelor biologice”, dorit de un grup democratic care considera că a crescut prea mult populația în Lume. Au fost asasinați, după aceea, aproape toți membrii familiei Kennedy ( probabil știau prea multe). A urmat asasinarea, în anul 1968, pastorului baptist, militant pentru drepturile oamenilor de culoare, Martin Luther King. Au fost și încercări de asasinate asupra președinților. Theodore Roosevelt (Republican), Franklin Roosevelt (Democrat), în anul 1933, în perioada crizei economice, două atentate, în anul 1975, împotriva lui Gerald Ford ( Republican). S-a încercat și asasinarea lui Ronald Reagan ( Republican),în anul 1981,în perioada căruia s-a atins vârful democrației și dezvoltării statului, găsindu-se un voluntar care și-a asumat gestul, spunând că a vrut s-o impresioneze pe artista Jodie Foster (pe care o iubea), numai că ea este lesbiană (oare credea că o poate ,,îndrepta”?). Ultima tentativă de asasinat a fost, acum câteva zile, împotriva lui Donald Trump ( Republican). Lunetistul, un tânăr zurliu, a fost asasinat pe loc de către lunetiștii federali, iar autoritățile au spus că  a fost o acțiune a statului iranian. Bineînțeles că iranienii  s-au supărat și au spus că această declarație este malițioasă și tendențioasă. Aveau dreptate, deoarece, cu câteva zile mai înainte, ei o condamnaseră la moartea pe soția teroristului Qasem Soleimani, asasinat de americani, din ordinul lui Trump.
   De fapt, constat că pacifiștii, care nu mai vor  să continue războiul dintre  Ucraina și Rusia, sunt vânați,în ultimele luni, cum a fost, de exemplu, atentatul asupra  Premierului Robert Fico. Este vreun semnal/atenționare a belicoșilor mondiali, producători de armament? 
   Revenind la cel mai democrat stat întemeiat de pistolari, care s-a zidit glonț peste glonț, prin distrugerea civilizațiilor și culturilor băștinașilor amerindieni, cărora le-au furat pământurile și viețile, prin folosirea muncii sclavilor negri aduși din Africa, pe care îi marcau ca pe animale, pe K.K.K.,constat că în zilele noastre acordă minorităților de tot felul drepturi mai mari ca majorității populației, încălcând acel principiu democratic de egalitate în drepturi ( discriminare pozitivă?!), că ocuparea funcțiilor (chiar și a rolurilor în filme) se face pe criterii de reprezentare, nu pe competivitate, că sunt interzise anumite cuvinte, cărți, că oamenii pot deveni ce vor ei, chiar și animale, fără a fi duși în vreo grădină zoologică sau rezervație alături de animalele care ei vor să fie, că este cool să fii satanist, nu creștin, budist, iudaic, să intri cu arma într-o școală și să împuști la nimereală elevi și profesori și alte bazaconii democratice.La toate acestea se adaugă marea corupție, crima organizată sub toate formele ei. Și, atunci, de ce să nu cred în zicerile lui Aristotel, despre ce înseamnă democrația?
 Pe curând,
 Earnest


3 comentarii:

Diana spunea...

Interesant. Uitasem ca s-a gandit asta.

Țepii Ariciului spunea...

Este adevărat ce ați scris. Mi s-a părut interesant că majoritatea dintre cei vizați au fost republicani. Abia acum, am conștientizat aceasta.

Anonim spunea...

Tirania este deja forma de conducere a statului ,,intemeiat de pușcași”,dar este tirania minorităților în frunte cu Obanma.