joi, 19 august 2021

AUGUST 2021

,, În luna august
                Cerul plânge cu pietre
    Scânteietoare”.
                         (Mihail  Mataringa)



  În luna august, în istoria noastră și nu numai, au avut loc evenimente cruciale. Amintesc doar câteva dintre ele, cum sunt;
Th.Aman,

Bătălia 
a de la Călugăreni
- 23 august 1595. Mihai Viteazul a înfrânt cu armata sa și a aliaților, care avea, în total, un efectiv de 16.000 de oșteni, armata otomană cu un efectiv de 180.000 de spahii și ieniceri, condusă de marele general al imperiului, Sinan Pașa. Mare rușine a pățit Sinan, mai ales că a căzut în apa Neajlovului, unde, conform cronicilor, și-ar fi pierdut doi dinți din față și șalvarii.  Turcii nu ne-au iertat pentru această înfrângere și nici nu au uitat.
- 17 august 1871. La Putna a avut loc Congresul Studenților Români de pretutindeni. Aici, s-a hotărât ca aceștia să militeze pentru eliberarea teritoriilor românești de sub ocupația austro-ungară și unificarea cu Principatele Unite.
- 6 august 1917. Armata 1 română, sub comanda generalilor Constantin Christescu, Eremia Grigorescu și cu Armata 4 rusă, condusă de generalul Aleksandr Ragoza, au înfrânt Armata 9 germană aflată sub comanda generalului Johannes von Eben. 27.410 de soldați, subofițeri și ofițeri  (16% din efectivul armatei române) a pierdut armata română, în timp ce armata germana a pierdut  60.000-65.000 de 
Mărășești, august 1917
soldați, subofițeri și ofițeri. Câtă rușine pentru Puterile Centrale! Ei nu au uitat și nici nu au iertat pe foștii aliați ai lor, care au trecut de partea Antantei.
- 23 august 1944. Statul român a întors armele împotriva Germaniei și a trecut de partea Aliaților. Din nou, germanii nu au uitat lipsa de loialitate a românilor și nu ne-au iertat, după cum Europa nu poate ierta faptul că noi am îndrăznit să ne dezvoltăm în perioada interbelică și în perioada ceaușistă, că am rămas un popor romanic, în această parte a Europei, care mai suntem și ortodocși!
- 10 august 2018. Manifestația ,,pașnică” a celor care nu puteau înțelege că românii trebuie să trăiască mai bine, că trebuie să se bucure de o justiție dreaptă. Diasporenii, o parte dintre ei, și-au amintit brusc de țărișoara lor și de acolo, din afara țării, au venit să-i scape pe români de ciuma roșie. 
   Acestea sunt o parte dintre evenimentele politice, care au schimbat mult soarta românilor. Nu trebuie să uităm nici marele cataclisme naturale sau pandemiile . De exemplu, în luna august au avut loc o mulțime de cutremure devastatoare, dintre care le voi aminti pe cele de o magnitudine, de peste 7: 1038, 1126, 1471 ( urmat de numeroase replici, care au durat 5 zile), 1552, 1590, 1679, 1681, 1894 ( malurile Prutului s-au prăbușit pe o porțiune de aproape 500 m., în Galați), 1986 ( cutremurul s-a simțit în 8 țări; la Chișinău s-au dărâmat 4 blocuri, iar la noi și-au pierdut viața 150 de persoane, au fost rănite 500 de persoane și au fost avariate sau distruse 55.000 de clădiri). În această lună, nu am fost feriți nici de inundații, incendii sau pandemii,. În pandemia de ciumă, pe 11 august 1456, în tabăra de la Zemun, a murit de ciumă Iancu de Hunedoara, pe care Papa Calixt III l-a numit ,,atletul cel mai puternic, unic al lui Cristos”, iar Mohamed Cuceritorul, pe care voievodul român l-a înfrânt, în același an, la Belgrad, i-a adus un omagiu, spunând : ,, lumea nu a cunoscut, niciodată, un asemenea om”.
       Ce avem, acum, în august 2021: nimic din faptele eroice ale românilor de altădată. Avem însă pandemie, valul 4, incendii, inundații, cutremure mai mici și mari preocupări: protejarea urșilor, care atacă gospodăriile, stânele și pe oameni, protejarea elgibitiștilor și dreptul lor de a ne obliga să-i aplaudăm și  să-i învățăm pe elevi, în școli, că pot să se simtă ce vor ei și criza de identitate nu trebuie tratată, ci încurajată. Mă întreb, care va fi primul cuvânt pe care-l vor spune nepoții mei : unu sau doi? Avem dezvăluiri despre un Premier penal, care și-a ascuns fapta de acum 20 de ani, deci ne-a înșelat, creându-și imaginea unei persoane cu studii înalte în SUA, integru, înfocat luptător împotriva  corupției,  a ciumei roșii și  apărător al adevărului. ,,Fără penali în funcții publice” era mereu pe buze această lozincă a lui și a celor care l-au și îl susțin. Ei nu înțeleg că nu atât fapta și condamnarea lui Câțu este un lucru grav, ci ascunderea acestuia, înșelăciunea în sine. Mai mult, faptul că s-a sustras de la plata unui împrumut ne arată că este o persoana gata să înșele oricând și pe oricine. Dar totul este bine, pentru că este relaxare și libertate la... distracții S-a scumpit energia, s-au scumpit alimentele, medicamentele, detergenții, produsele cosmetice, dar este bine! Pensiile nu mai cresc, salariile, de asemenea, și a crescut prețul la combustibil și la  transportul în comun. Este bine!  Mulți români se descurcă cu 800 de lei pe lună, pentru că mai lucrează și la negru, absolvenții de facultate nu au loc de muncă și vor să plece în afara țării. Însă totul este bine, pentru că avem bani: Câțu se împrumută, iar economia bubuie. Angie și gașca ei de trăgători pe nas stau liniștiți, deci este bine! Probabil, de data aceasta, este plătită ca să tacă. Cătușile nu mai sunt fluturate, prin fața Guvernului, pentru că nu mai sunt corupți. Tare este bine în țara românească, cu ciuma galbenă, în special, în capitală cu gunoaie și șobolani, cu Clotilde căreia nu-i pasă că, pe zi ce trece, se dovedește că a câștigat alegerile, prin fraudă, că Nicușor a plecat în concediu cu documente în original, ca să lucreze. Este atât de bine, când poporul român vede cum aleșii lor muncesc, până și în concediu! Colac peste pupăză, în acest august, când japonezii comemorează dezastrele provocate de americani, la Hiroshima și Nagasaki, alții își plâng soarta în Afganistan, unde aceeași americani, după ce s-au arătat marii apărători ai libertăților, s-au gândit că ei trebuie să fie cu adevărat apărătorii păcii. Este foarte bine! Avem un ministru super la Finanțe! Avem șacali adevărați!
Toată lumea este fericită, în acest august al anului 2021!
Pe curând, 
Earnest


     
 



5 comentarii:

Diana spunea...

Ai mare dreptate. Eu nu sunt fericita ca traiesc asemenea vremuri.

Diana spunea...

Mihai Eminescu :
„Trist este când o aşa naţie, după atâtea nefericiri de care în nici un chip nu este răspunzătoare nu ştie a cere socoteală sumară guvernului smintit ce a împins-o în aşa ticăloşenie. Trist. Însă e şi mai trist, e ruşinos ca atunci când i se cere a se rosti în privinţa stării ce i s-a creat, atunci când e chemată a-şi spune şi ea părerea asupra osândei nedrepte, dar nerevocabile ce i s-a dat, să fie reprezentată, să se rostească prin graiul unei haite netrebnice de oameni fără nume sau cu nume furat, fără merite, fără nici o garanţie de legătură cu pământul ţării, fără nici un pic de demnitate omenească. O adunătură de pe poduri, oameni fără altă meserie decât deputăţia, samsarii moşiilor statului, pamfletari fără să ştie alfabetul cum se cade, plagiatori neruşinaţi, oameni cu nume şi cu titluri de contrabandă, profesori fără pic de ştiinţă, patrioţi-calpuzani, toată lepădătura socială, cu atât mai primejdioasă cu cât a ştiut mai bine para dispoziţiile din condica penală, e chemată azi a se rosti asupra competenţei sale proprii în materie de revizuire a legii temeinice (...).”
Mihai Eminescu, 28 septembrie 1878,

Diana spunea...

''Cu asa o guvernare, nu ajungem departe.. Drogatul ăsta cu studii în America , ne pune pe butuci chiar dacă flutură acum o creștere economica de doua cifre.. Sa i spună cineva cu studii în România, ca cifrele de după virgulă nu contează.. Asa ca.. Creșterea economica este de 1,7%, nu 13%cât visează el. Unii chiar îl cred..
Sa nu uitam ca datoria externa a României din mai multe cifre decât creșterea economica, a ajuns la aproape 50 % din PIB.. Cîțu în replica spune.. Sa ajungem la 50% și apoi mai vedem.. Vedeti vreo realizare? Împrumuturi ca să plătească salariile bugetarilor și mai ales uriașele pensii speciale.. Sa nu ajungem, Doamne ferește, sa nu putem plăti datoria externa din diferite motive care nu țin de politica.. Vreo calamitate naturala sau altceva.. România în acest scenariu sumbru, ma tem ca va mai exista ca stat.. E o țară bogată care are ochii tuturor ațintiți asupra ei. Ați văzut în unele state ce s a întâmplat când n au mai putut plăti.. Unii au primit ajutor, alții au trebuit să cedeze zone..Oricum ar fi, marea majoritate a romanilor sunt indiferenți și blazați.. Degeaba te mai revolti când e prea târziu..''

Earnest spunea...

Un bonus , pentru cititorii mei onești.
https://www.youtube.com/watch?v=DYyukofm1Zw

Anonim spunea...

De ce îl cred, Diana? Pentru că au doar o singură sursă de informare. Majoritatea oamenilor citesc pe facebook, pe diagonală și dau like. Habar nu au ce se întâmplă în țară. Cei din sectorul 1 din București se sufocă de mirosuri, le intră șobolanii în casă și nu vor, conform sondajelor, ca madame Clodilde să fie demisă , prin referendum. Eu cred că lumea este dirijată, pe căi oculte.