marți, 11 iunie 2024

DE CE AU CÂȘTIGAT ALEGERILE NICUȘOR DAN ȘI LUCIAN VIZITEU?

 ,,Votul este mai puternic decât glonțul”  (Abraham Lincoln)


      Dacă PSD-ul vrea să câștige primari în orașe, unde nu au avut niciodată sau cel mult de două ori membrii ai partidului lor, ar trebui să-ți ia un consilier specialist în antropologie socială/culturală. Un astfel de specialist , care se ocupă cu determinismul social, cu  evoluția relațiilor dintre oameni și instituții, dar mai ales cum cetățenii unei comunități urbane sau rurale performează simbolurile socio-culturale,în funcție de idealurile și  așteptările lor. 
    Pentru mine a fost un mare șoc, când am văzut că Nicușor Dan, unicat în rândul primarilor din România, a avut au procent mare, în alegerile din acest an. El este primarul, pe care îl vedeam dormitând pe la anumite întâlniri, care nu era de găsit în primărie și nici printre oameni, ci traversând de-a curmezișul strada cu copilul în brațe, printre mașini, unde nu era marcată trecerea de pietoni, cum planta un copac lângă un stâlp,  atingând cu coroana acestuia firele electrice, cum a oprit toate proiectele, pierzând multe procese în instanță, cum nu a reușit să adune arhitecții din sectoare și împreună cu arhitectul șef al Primăriei să facă un P.U.G. pentru capitala, cum arată Parcul Herăstrău  etc. Și totuși bucureșteanul l-a votat , așa cum a votat-o și pe Clotilde Armand, necontând faptul că șobolanii invadaseră străzile, că gunoaiele ajungeau până la ferestrele blocurile, că aerul era irespirabil din cauza mirosului. Nu au contat nici imaginile cu cotroboirea prin saci și nici declarația distinsei doamne: ,, nu am știut că funcționează camerele”. Nu vă întrebați, de ce  toate acestea nu au contat ?
 Un antropolog social v-ar fi spus, următoarele:
- nu faceți din aceștia niște victime, căci alegătorul va spune că acuzațiile sunt politice,
- Nicușor Dan a devenit o victimă politică, când s-a lansat ideea că și-a ,,turnat” la securitatea comunistă colegii din lotul olimpic;
- nici un primar de sector nu a luat măsuri împotriva nerespectării uneia dintre cele mai importante atribuții pe care le are primarul, și anume : ,,elaborează în urma consultărilor publice, proietele de strategii privind starea economice, socială și de mediu a unității administrativ-teritoriale, le publică pe site-ul..... ”. În schimb, s-au plâns pe la televiziuni, abia, acum, în perioada precampaniei și campaniei electorale;
- nu ați vrut ( sau nu fi s-a dat voie) să strângeți semnături împotriva distinsei Clotilde, nu i-ați făcut plângere penală, pentru participarea la frauda electorală și atunci, alegătorul a zis: Nu sunt probe. Dacă erau, luau măsuri. Așadar, toate sunt declarații politice.
  Aceeași atitudine prostească ați făcut-o și cu Lucian Viziteu. I s-a deschis un dosar penal aiurea și ați făcut  din el o victimă. PSD Bacău ar fi trebuit să aibă pregătită o listă cu ce a promis în campania electorală din anul 2020 și în dreptul fiecărui proiect  să puneți semnul vizat sau nevizat și atunci le-ați fi împrospătat memoria alegătorului, care și-a pus mari speranțe în Lucian Viziteu. Bineînțeles, trebuia să vă faceți lista voastră de proiecte, scrise ordonat, pe domenii.
   Acum, la nivel de țară, ați făcut o alianță cu cei care v-au făcut toxici,  v-au înjurat cu ,,M...”. care v-au făcut corupți,baroni , pe copiii voștri beizadele,  neștiind că baronul este nobilul cel mai mic din ierarhia feudală, iar beizadeaua este fiul unui domn, principe, termeni folosiți ,,în derizoriu”. Nu ați știut să le dați nicio replică, pentru că purtătorii voștri de cuvânt au o mare lipsă de cultură.
   De asemenea, v-ați axat pe campania anti A.U.R., numindu-i extremiști de dreapta. De când suveraniștii sunt extremiști? Poate modificați Constituția și scoateți  termenul ,,stat suveran” , înlocundu-l cu ,,statul globalist”, pentru că ,,dă bine” la U.E.
Pe curând,
Earnest

3 comentarii:

Tepii Ariciuui spunea...

Viziteu a câștigat și a devenit vedetă națională. Este alături de Clotilde și este solicitat de televiziuni. Cu el , cu Fritz și cu Valerica, care sunt singurii credibili, pe care poporul i-a considerat useriști adevărați, se laudă USR. Valerica și Fritz se văd deja președinții României. Dar ce va face Nicușor, care și el ar candida. Bătălie mare va fi pentru președinție între usersiști. Bătălie este și între Nicu și Marcel. Dar nici Șoșoacă nu se lasă! Georgică și-a anunțat oficial candidatura. La alegeri va fi ca la pomană. E pe gratis.

Anonim spunea...

👍👍👍

Anonim spunea...

👍